FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 03/11/2023

Vic omplirà de muntanya la plana

Fires

Vic, coneguda habitualment com la capital de la Plana, passarà a ser aquests pròxims 10,11 i 12 de novembre la capítal de la muntanya del país. La 42a edició de la Fira de la Muntanya omplirà el palau firal del recinte del Sucre d’activitats relacionades amb el món de la muntanya.

Tres dies on Vic acollirà conferències, ponències, taules de debat, presentacions de llibres, exposicions, activitats, caminades i el clàssic Open d’Escalada, tot relacionat estretament amb la muntanya.

Durant els tres dies el programa serà ple de diferents activitats que començaran el mateix divendres 10 de novembre a la tarda i s’acabaran la tarda de diumenge 12 de novembre.

Aquest any la fira es girarà com un mitjó per poder donar més capacitat a l’Open Bloc d’Escalada que farà que el mur de la FEEC se situi a la cara on fins ara era l’entrada de la Fira. Així, la zona on habitualment s’instal·lava la competició d’escalada, quedarà reservada per a la entrada de visitants.

La fira obrirà el debat sobre Curses per Muntanya i sosteniblitat o la senyalització dels senders amb dues taules rodones. A més a més aquesta edició de la fira no oblidarà tampoc l’esport inclusiu i Pol Makuri serà un dels protagonistes de la Fira al costat d’Albert Pendon membre de l’Àrea d’Inclusió de la FEEC.

L’alpinista Cecilia Buil serà l’encarregada de fer la xerrada principal d’un diumenge on els Agents Rurals parlaran sobre l’os i el Llop a Catalunya i es posarà a debat l’estat dels boscos, la sostenibilitat i l’espiritualitat d’aquests.

Un taller sobre prevenció d’allaus a càrrec del membre ECAM, Oriol Mestres i un parlant de com entendre les prediccions meteorològics a càrrec de la meteorologa de Rac1, Mònica Usart, són algunes dels tallers participatius destacats.

Cal destacar també la tradicional caminada Matagalls-Vic, l’escalada de la Xemeneia o la que serà tercera edició del Curs de Primers Auxilis, amb la participació de la UE Vic.

La Fira de la Muntanya seguirà reservant un espai important per a les editorials de llibres de muntanya i també servirà per a fer l’entrega del Premi Editorial del Llibre de Muntanya en les seves diferents modalitats.

Aquesta edició tornarà a apostar pels tallers amb diferents propostes que necessiten inscripció prèvia al web de la Fira de la Muntanya.

Els federats i federades de la FEEC tindran un 50% de descompte per a l’entrada de la Fira.