Vic passarà a ser aquests pròxims 8,9 i 10 de novembre la capítal de la muntanya del país. La 43a edició de la Fira de la Muntanya omplirà el palau firal del recinte del Sucre d’activitats relacionades amb el món de la muntanya.
Tres dies on Vic acollirà conferències, ponències, taules de debat, presentacions de llibres, exposicions, activitats, caminades i el clàssic Open d’Escalada, tot relacionat estretament amb la muntanya. En una edició que arribarà amb nou registre rècord d’expositors i amb la presentació oficial de la temporada d’hivern per part de FGC.
Durant els tres dies el programa serà ple de diferents activitats que començaran el mateix divendres 8 de novembre a la tarda i s’acabaran la tarda de diumenge 10 de novembre.
Aquest any la fira mantindrà l’estructura que ja es va estrenar en l’última edició per poder donar més capacitat a l’Open Bloc d’Escalada que farà quAixí, la zona on habitualment s’instal·lava la competició d’escalada, quedarà reservada per a la entrada de visitants. A més a més la zona del mercat d’ocasió també canviarà d’ubicació i es posarà una carpa per a poder acollir les conferències de l’espai Fòrum.
La FEEC serà present a la Fira amb un estand i ha col·laborat amb l’organització d’aquesta. A més a més des de la FEEC s’ha apostat per a xerrades com la que farà la Pita Capella sobre els 40 anys de la primera expedició catalana femenina al Kantenga fa 40 anys (dissabte dia 9 de novembre a les 17:45h a l’espai Fòrum), una ponència a càrrec del DR. Jose Manuel Sòria sobre la vinculació de la muntanya i la trombosi (diumenge 10 de novembre a les 11:45 a l’espai Fòrum) o el documental de Sergi Mingote al K2 que servirà per a tancar la Fira el diumenge dia 10 de novembre quan faltin cinc minuts per tres quarts de sis de la tarda.
A més a més la FEEC ha col·laborat amb Osona turisme per a l’organització d’una ponència parlant d’inclusió a la muntanya i amb els Agents Rurals que tornaran a portar a la Fira el taller “A la muntanya no hi deixis rastre”, un taller que es va dissenyar conjuntament amb la FEEC i la Fundació Kilian Jornet.
En l’última edició, l’any 2023, més de 16.000 persones van passar pel recinte del Sucre que tornarà a acollir aquesta edició de la Fira.
Cal destacar també la tradicional caminada Matagalls-Vic, l’escalada de la Xemeneia o la que serà tercera edició del Curs de Primers Auxilis, amb la participació de la UE Vic.
La Fira de la Muntanya seguirà reservant un espai important per a les editorials de llibres de muntanya i també servirà per a fer l’entrega del Premi Editorial del Llibre de Muntanya en les seves diferents modalitats.
Aquesta edició tornarà a apostar pels tallers amb diferents propostes que necessiten inscripció prèvia al web de la Fira de la Muntanya.
Els federats i federades de la FEEC tindran un 50% de descompte per a l’entrada de la Fira presentant la llicència federativa. Les entrades ja es podem comprar al mateix web de la Fira.
Aquesta 43a edició de la Fira de la Muntanya de Vic s’ha presentat a la capital d’Osona, al costat de la “Xemeneia”, amb la participació de l’Ajuntament de Vic, el Consell Comarcal d’Osona, la Fira del Llibre, UE Vic, Organització de l’Open Bloc i la FEEC.