FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 11/11/2019

Vic atreu 10.000 amants de la muntanya

Osona 100 cims Revista Vèrtex Societat

Unes 10.000 persones han passat per la darrera edició de la Fira de la Muntanya de Vic. La Fira ha tornat a convertir-se en un referent per totes i tots aquells que fan activitats de muntanya al país. Vic ha tornat a ser el punt de trobada per empreses, entitats o agents turístics que han pogut comprovar en primera persona en quin punt es troben els diferents sectors implicats en les activitats de muntanya.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha participat activament de la fira amb un estand propi i amb la participació del president de la FEEC, Jordi Merino, a la taula rodona on es va posar a debat ‘la massificació de la muntanya’.

Cal destacar també la conferència que el dia abans havia fet el fundador del CTEMC, Jordi Canals, acompanyat del Director tècnic de la FEEC, Antoni Massagué i el tècnic de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, Oriol Montero, on es va fer un recorregut per la història de l’esquí de muntanya a Catalunya. La conferència va comptar també amb la presència d’alguns dels components de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya.

A més a més noms com els de Sheila AvilésMarc TorallesBru Buson o Yannick Graziani van ser plats forts del cap de setmana.

Com és habitual la fira també ha acollit una nova edició de l’Open de Bloc d’Escalada que ha portat fins a Vic a escaladors de diferents edats per participar d’un open que està més que consolidat.

Pel que fa a l’apartat literari a la Fira de Vic es van presentar publicacions com ‘100 cims’, on es va parlar d’aquesta activitat vinculada a la FEEC amb els tres autors del llibre, el recull d’articles d’opinió de la revista Vèrtex ‘Línies de somnis’ de l’Ester Sabadell o els ’14 vuit mils’ de l’Òscar Cadiach. Igualment es van lliurar el diferents guardons literaris anuals.

V Premi Editorial 

La Fira va fallar els premis literaris de la cinquena edició del premi editorial que va distingir amb el Premi Jacint Verdaguer el llibre “3 nits de torb i 1 de Cap d’Any, crònica d’una tragèdia al Pirineu” del meteoròleg Jordi Cruz.
El Jacint Verdaguer va tenir també un accèssit pel col·laborador de la revista Vèrtex, Armand Ballart per “Teràpia vertical: vivències d’un escalador singular”.

El Premi Artur Osona ha anat per “La gran travessa del Pirineu català per les crestes: De la Mediterrània a l’Aneto”, de Joan Escalé i Albert Valldepérez.

El Premi Juli Soler Santaló, ha estat per Valls d’Àneu: Mont Valier, Mont-roig, Vall de Montgarri 1:25.000 d’Alpina

El Premi Cèsar August Torras ha caigut en la Laura Tienda i l’Albert Curto per “El Balneari de Cardó: el passat d’un somni”

I el Premi Collsacabra, s’ha entregat a “Rutas con esquis Pirineo Catalán y Andorra: 69 recorridos, Tomo I”
de Manuel Broch, Pitu Costa, Carles Lluch.