FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 21/01/2023

Vent, fred i neu, en una Comapedrosa exigent

Andorra Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Les condicions meteorològiques han marcat la segona cursa de la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya FGC-Dynafit. La prova que es disputava en territori Andorra, a la part alta d’Arinsal (Vallnord), ha estat marcada pel fort vent, una intensa nevada constant i les temperatures que durant tot el matí s’han mogut entre els vuit i els deu sota zero.

Amb aquestes condicions l’organització de la cursa de la Federació Andorrana de Muntanya, ha decidit amb bon criteri retallar el recorregut. Aquest s’ha fet tot per pistes i en tot moment des de la mateixa organització s’ha tingut un control absolut de tots els participants de la cursa Open de la Comapedrosa, que estava inclosa en el calendari de la FEEC. La FAM ha tingut molt en compte les condicions de la cursa i en cap moment s’ha volgut posar en risc als participants.

La Comapedrosa ha preparat una traça exigent i amb el mateix recorregut que els esportistes que competien en la prova de la Copa del Món ISMF.

Clàudia Tremps (AE Vidabona) ha fet valer el seu bon moment de forma per a emportar-se la victòria amb autoritat i liderar la copa després de la seva segona posició a la Traça Catalana.

Tremps ha arribat a meta amb només 8 segons d’avantatge sobre l’andorrana, Lea Ancion, que ha estat la segona a la cursa i la primera U20.

El segon calaix sènior ha estat per a l’andalusa Maria Ordoñez (FAM-Andalusia) i el tercer per a l’andorrana Anna Albalat (FAM-Andorra). La berguedana Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat quarta a la general i la 2a sub20. Anna Huguet (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat 5a senior i es perfila com a segona a la general per darrera de Clàudia Tremps. Apuntar també la setena posició de Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca) i la novena d’Aida Pinto (CE Madteam) que entren a la lluita per la copa després de puntuar a les dues primeres curses. Remarcar que Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team), guanyadora a els Angles, i Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) han competit a la prova però a la competició de la Copa del Món. Costa va patir en primera persona les inclemències meteorològiques i ha estat desqualificada pels àrbitres ISMF pels símptimes d’hipotèrmia que presentava en un dels controls.

Clàudia Tremps guanyadora a Comapedrosa i líder de la Copa.
Clàudia Tremps guanyadora a Comapedrosa i líder de la Copa.

En categoria masculina, un francès, Gabin Ageron, és actualment el líder de la Copa. Ageron va ser segon a els Angles per darrera de Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) i a Andorra s’ha emportat la cursa. Ageron ha estat acompanyat al pòdium del seu company, el també francès, Louis Dumas i del català, Martí Làzaro (CE Ripoll). Làzaro que ja es va situar al top ten al Capcir, ara es convertirà en el millor català a la general. A la Comapedrosa els joves Oriol Oliver (Ski Club Camprodon) i Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) han estat cinquè i sisè, respectivament, a la general. Comellas s’ha emportat la categoria sub 20 que lidera ara mateix. La cursa ha comptat amb una àmplia participació d’esquiadors de muntanya del CTEMC.

Els abandonaments de dos dels favorits. Jordi Bolet (UE Vic) i Nil Cardona (Ski CLub Camprodon), han marcat també la cursa en l’apartat masculí.

La pròxima parada de la Copa serà a Aransa (Cerdanya), amb la Traça Muga (UE Urgellenca) el dotze de febrer.