FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Mònica Sistac
Foto: Mònica Sistac

Notícies - 03/06/2024

Valls fa història amb la primera prova de la Copa Catalana de Marxa Nòrdica

Alt Camp Marxa nòrdica

La capital de l’Alt Camp, Valls, ha donat el tret de sortida a la la 1a Copa Catalana de Marxa Nòrdica. La Nòrdica “Ciutat de Valls”,  organitzada per l’Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya (AENWC) entitat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), passarà a la història com la primera prova de la nova Copa Catalana de l’especialitat.

Un centenar de marxadores i marxadors han competit en aquesta cursa en un circuit de 2km als voltants del Centre Esportiu Municipal El Fornàs de la ciutat de Valls fins a completar les 5 voltes de la prova.

Els guanyador de la prova ha estat Sergi García (Bendhora AENWC), actual campió de Catalunya de Marxa Nòrdica i un dels favorits a aquesta primera edició de la Copa. A García l’han companyaat al pòdium; Jordi Bello (Bendhora AENWC) i  Ferran Gran (Bendhora AENWC).

Els campions de Catalunya no perdonen i són els primers líders de la Copa

 

En categoria femenina Isabel García de l’equip (Bastons Amunt- CEM Cerdanyola), també actual campiona de Catalunya, ha estat la guanyadora de la prova de Valls. A Garcia l’han seguit; Lali Pagès (Bendhora AENWC) i Gemma Robert (Bendhora AENWC).

A la cursa, en la que la participant més jove tenia 13 anys i el de més edat 83 anys, demostrant el caràcter transversal de l’especialitat. A més a més la prova ha comptat amb la participació d’un marxador amb discapacitat visual, demostrant la gran capacitat inclusiva d’aquesta modalitat esportiva. En total han estat representats 25 clubs i entitats diferents d’arreu del país.

El cap de l’Àrea de Formació de la FEEC, Jordi Magrinyà, i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré han estat els encarregats de participar en l’entrega de medalles de la competició.

La Copa Catalana de Marxa Nòrdica farà la seva pròxima parada a la Marxa Nòrdica del Salencar a Barruera (Alta Ribagorça) en el que serà també el segon campionat de Catalunya de l’especialitat, el pròxim 29 de juny.

La Copa es tancarà a Cerdanyola, a la tardor, a la Nòrdica Ciutat de Cerdanyola, el  27 d’octubre.