FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Valley Uprising’, el documental sobre l’escalada a Yosemite, Flor de Neu d’Or al Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló | FEEC

Notícies - 25/11/2014

Valley Uprising’, el documental sobre l’escalada a Yosemite, Flor de Neu d’Or al Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló

El gran premi Vila de Torelló i Flor de Neu d’Or del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló (Osona) ha recaigut als realitzadors nord-americans Peter Mortimer i Nick Rosen, amb la pel·lícula ‘Valley Uprising’, un documental que repassa en 98 minuts la història de la vall més emblemàtica per als escaladors, Yosemite. Grans referents de l’escalada com Robbins, Harding, Bachar, Bridwell i Hill són alguns dels protagonistes d’aquest documental que retrata de forma exhaustiva el que s’ha convertit en llar i fita de l’escalada moderna. La cinta s’emporta també el premi Boreal i Flor de Neu de plata al millor guió.

El palmarès d’aquesta edició continua amb la segona gran premiada: ‘Cerro Torre – a snowballs chance in hell’, on el realitzador austríac Thomas Dirnhofer capta amb imatges espectaculars una de les darreres gestes en escalada: el jove David Lama escala per primera vegada en lliure la mítica agulla de la Patagònia. El film s’emporta el premi BBVA i la Flor de Neu de Plata al millor film de muntanya.

La tercera gran premiada de la nit va ser ‘Mission Antarctic’, del suís Guido Perrini, que descobreix el vertiginosos pendissos nevats de les muntanyes que moren a l’oceà Antàrtic, i s’endú el premi GrandValira i Flor de Neu de Plata al millor film d’esports de muntanya. El president de la FEEC, Jordi Merino, que també va assistir a l’acte, va fer entrega del Premi FEEC a la pel·lícula ‘Guides & CIE’, del francès Gilles Chappaz, que també va endur-se la Flor de Neu de Plata a la millor fotografia.

El festival d’enguany ha reunit a 6.000 persones i les sessions amb més públic van ser la inaugural del divendres 14, la xerrada amb Núria Picas, Emma Roca i Mireia Miró, la sessió de diumenge 16 a la tarda amb la nova +Xtrem, l’homenatge de dijous 20 a Jim Bridwell i les sessions non-stop amb una selecció de les premiades. El proper festival se celebrarà entre el 13 i el 22 de novembre de 2015.