FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/02/2017

Unes 200 persones acompanyaran la Flama de la Llengua Catalana aquest diumenge a Montserrat

Cultura

La Flama de la Llengua Catalana arribarà aquest diumenge 19 a Montserrat per ser renovada per 48a vegada, i ho farà envoltada d’unes 200 persones. De fet, només des d’Olot, ja són 155 les persones que l’acompanyaran. Així ho ha anunciat el Centre Excursionista d’Olot, entitat organitzadora de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana d’enguany, al seu compte de Twitter després que tanquessin les inscripcions.

L’acte de renovació començarà a les 7 del matí amb el trasllat de la flama des d’Olot fins a Montserrat. A mig matí, i comptant amb la festiva presència de la Penya AOAPIX, està previst un ball a la plaça del Monestir abans que el Pare Abat, Josep Maria Soler, rebi la flama. Després de la missa conventual, es procedirà a l’encesa de la flama a l’atri de la Basílica, moment en què Olot traslladarà el protagonisme de la flama al Monestir de Montserrat. La celebració continuarà amb la conferència “Present i futur de la llengua catalana davant els reptes de la societat digital”, a càrrec de Meius Ferrés. Un cop es nomeni l’entitat que agafarà el relleu de la renovació de la flama pel pròxim any, es posarà punt i final a aquesta celebració cultural.

Com ja és tradició, la flama s’encengué al cementiri de Prada de Conflent, on reposen les restes del filòleg català Pompeu Fabra, el 29 de gener. Des de llavors s’han dut a terme, durant quatre caps de setmana, diferents activitats al voltant de la llengua catalana i l’excursionisme. Els escenaris han estat Prada de Conflent, Olot, Fredes (País Valencià) i, diumenge, Montserrat.

Fotografia / Alba Danés