FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/01/2017

La 48a Flama de la Llengua Catalana arriba a Olot

Cultura

La Flama de la Llengua Catalana s’ha encès per 48a vegada aquest cap de setmana a Prada de Conflent. Una cercavila amb els Almogàvers Garrotxins, la Coral Croscat i Cantabile a la Plaça Major ha precedit aquest acte oficial, inclòs en el programa d’actes de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, que enguany ha estat organitzada pel Centre Excursionista d’Olot.

Seguint la tradició, s’ha dut a terme l’ofrena floral i la flama s’ha encès al cementiri del municipi, on reposen les restes del filòleg català Pompeu Fabra, que morí a Prada de Conflent el dia de Nadal de l’any 1948 i a qui la FEEC ret homenatge cada any des de 1969. A l’acte hi han assistit el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, i el vicepresident segon, Josep Casanovas.

Els tabalers dels Almogàvers Garrotxins, acompanyats pel Clam, el gegant del Barça, han amenitzat la cercavila. Les corals olotines Croscat i Cantabile, cor de cambra, han posat música i veu a la diada amb un concert abans del dinar de germanor i el posterior trasllat de la flama a Olot. Un cop la flama ha arribat a la capital de la Garrotxa s’ha encès el peveter a la Plaça del Rector Ferrer.

Durant les pròximes tres setmanes, se celebraran diverses activitats al voltant de la llengua catalana i l’excursionisme a Olot i es farà una trobada a Fredes, al País Valencià. La flama seguirà el seu recorregut des d’Olot fins a Montserrat, on hi arribarà el 19 de febrer, quan el monestir rebrà la flama per 48a vegada a la història.

Fotografies / Alba Danés