FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/01/2022

Una vintena de participants a les proves d’accés al curs de Monitor d’Excursionisme federatiu de la FEEC

Berguedà Curses per Muntanya Descens de barrancs i engorjats Escalada esportiva Esquí de muntanya Excursionisme Formació

Aquest passat 15 de gener una vintena de persones han participat en les proves d’accés al curs de Monitor d’Excursionisme federatiu a la Nou del Berguedà (Berguedà). Amb l’objectiu de valorar la seva condició física i la tècnica d’orientació, els participants han hagut de completar un recorregut de 6km amb un desnivell acumulat d’uns 800m de desnivell amb una càrrega a la motxilla de 8kg i, posteriorment, han realitzat un circuit d’orientació amb mapa i brúixola i en el qual han hagut de trobar 8 balises.

Aquestes proves donen accés a una formació de caire benèvol que dota als alumnes de coneixements per moure’s per la muntanya de forma segura, i dona competències per a dinamitzar i promoure les activitats de muntanya dins els clubs i/o entitats.

El pròxim curs de Monitor d’Excursionisme al qual els participants exitosos de la prova d’accés podran accedir començarà el pròxim l’1 d’octubre i tindrà una càrrega lectiva de 90h repartides en classes pràctiques i teòriques en format en línia. Els alumnes treballaran la conducció de grups, la meteorologia, el medi natural, l’orientació, la seguretat i els primers auxilis, entre d’altres continguts.

Curs d’Instructor d’Excursionisme federatiu

Mentrestant, aquests dies s’està cursant la formació d’Instructor d’Excursionisme federatiu, que és el nivell posterior al de Monitor d’Excursionisme federatiu i en el qual s’incorporen activitats amb terreny nevat i s’aprofundeix en els continguts donats al curs de monitor. L’instructor és la figura que, de forma voluntària, realitza les tasques formatives i a la vegada organitza, dirigeix i controla les activitats de muntanya que es fan a l’entitat excursionista

El cap de setmana passat els alumnes d’aquesta formació van estar fent les classes teòriques i pràctiques de nivologia. El cap de setmana del 29 de gener, l’últim abans de l’avaluació, els alumnes hauran de pernoctar en un refugi i treballaran la conducció, progressió, traçat i ancoratges amb terreny nevat.

Formacions federatives previstes per a aquest 2022

Aquest 2022 la FEEC ha organitzat formacions federatives per a federats amb interessos ben variats, com és el cas de la formació federativa de Monitor d’escalada esportiva en rocòdrom, la formació de Monitor de marxa nòrdica, el curs de Route Setting (equipació de vies d’escalada esportiva) Comercial, el de Route Setting de competició, la formació d’Instructor de Barrancs i el Bloc Comú de Muntanya que complementa formacions com la de Barrancs o Marxa Nòrdica.

Pel que fa al curs d’Instructor de Curses per Muntanya, aquest s’ha hagut d’ajornar, ja que l’ECAM està treballant en un nou format, mentre que el d’Instructor d’esquí de muntanya s’iniciarà finalment la pròxima temporada hivernal.

Cal recordar que les formacions federatives s’organitzen en relació amb la demanda dels socis federats. Tant és així que sempre que hi hagi gent interessada en fer una formació en concret, l’ECAM l’organitzarà.

A la pàgina web de la FEEC podeu consultar totes les formacions federatives disponibles. Per més informació, podeu enviar un correu electrònic a area.formacio@feec.cat o ecam@feec.cat o trucar al 934120777.