FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 21/10/2021

Una Trepitja Garrotxa de campionat

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya

L’Ultra Trepitja Garrotxa, organitzada des del CE Olot, serà l’encarregada d’acollir per segona vegada el Campionat de Catalunya individual i per equips de curses d’ultraresistència aquest 23 d’octubre.

El campionat es recupera després de la suspensió de l’edició de 2020 com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Els nous campions buscaran agafar el relleu de Marta Muixí  (AE Diedre) i Adrià Matas (AE Muntanya) que defenseran el títol que   van aconseguir en la darrera edició, celebrada a Prades el 2019 dins el marc de la Long Trail Muntanyes Costa Daurada.

La urgellenca Roser Español (UE Urgellenca), la tarragonina Covi Robles (CE Trail Tarraco) en categoria femenina i Albert Llonch (CEM Vall de Camprodon), Marc Toda (CE l’Areny) o Marc Ollé (UECANOIA), són alguns dels favorits a plantar cara a Marta Muixí i Adrià Matas i lluitar pels llocs capdavanters del campionat.

Amb sortida i arribada a la població d’Oix, el recorregut de l’ultra permet conèixer la subcomarca de l’Alta Garrotxa en tots els seus límits, passant per raconades espectaculars de la comarca, com el Puig Ou, el Puig de les Bruixes, el Comanegra, Sant Aniol d’Aguja, Beget i Talaixà. Els participants hauran de recórrer 84 quilòmetres amb un desnivell positiu de 4.750 metres.

L’esdeveniment comptarà amb dues distàncies més: 53km D+2900m i 23km i D+1200m, aquesta última formant part del calendari de curses Open de la FEEC.

La Trepitja Garrotxa és un esdeveniment solidari. El CE d’Olot destinarà tots els beneficis a la Fundació Albert Bosch, qui treballa en projectes de recerca mèdica infantil.