FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 08/07/2024

Una Transfronterera Cap del Rec marcada pel temps variable

Andorra Cerdanya Caminades de resistència Excursionisme

La 17a edició de la Transfronterera Cap del Rec s’ha celebrat aquest dissabte 6 de juliol entre la Cerdanya i Andorra. La caminada, organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat, ha estat marcada pel temps variable. Aquesta prova, que ha aplegat uns 400 participants, forma part del Circuit Català de caminades de resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La setzena cita del calendari ha comptat amb un recorregut de 49 km i un desnivell de 5.020 m, que ha travessat paratges de la Cerdanya i Andorra al voltant de la Tossa Plana de Lles. L’itinerari circular ha començat al refugi de Cap del Rec i ha continuat per localitzacions com Can Jan de la Closa, el Port de Vallcivera o el refugi d’Estanys de la Pera. Igual que en anys anteriors, l’organització també ha proposat una marxa curta de 30 km. Aquesta, però, no ha puntuat per al Circuit.

Abans del tret de sortida de la 17a Transfronterera Cap del Rec, la previsió meteorològica ja apuntava una jornada inestable. De fet, durant el transcurs de la prova, el sol, la pluja i fins i tot la calamarsa han estat protagonistes. Per aquest motiu i per preservar la seguretat dels participants, als qui havien arribat a la Font de la Closa (Andorra) més tard de les 13 h, se’ls ha neutralitzat; les previsions apuntaven més inestabilitat de cara a la tarda.

El Circuit Català de caminades de resistència farà una aturada estiuenca. El 14 de setembre es reprendrà amb la 45a Travessa Matagalls-Montserrat, del Club Excursionista de Gràcia.