FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC - Fernando Rosa
Foto: FEEC - Fernando Rosa

Notícies - 09/07/2023

Una Selecció Catalana de deu a Skyrace Mercantour

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya torna a lluir al panorama internacional. Després de la seva estrena a la tècnica Matheysins, aquesta és la segona cursa de Copa del Món en la qual l’equip fa acte de presència.

Fins a la següent Provença francesa ha viatjat un equip de 5 corredors: Natália González (AD Running Vigia), Georgina Gabarró (GE Oliana), Júlia Garriga (Calella-Marxa), Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) i Ivan Calvo (CEM la Cameta Coixa) en la que han aconseguit fer-se un lloc entre els deu millors corredors de la jornada.

Cal destacar el debut de la corredora catalana Júlia Garriga, resident a França i que Mercantour s’ha entrenat vestint els colors de la Selecció Catalana amb una meritòria quarta posició amb un temps de 3:46:29 en un circuit que segons paraules del tècnic Fernando Rosa s’ha caracteritzat per un circuit especialment tècnic acompanyat d’altes temperatures en la que la hidratació ha jugat un paper cabdal per l’excel·lent performance de la Selecció. Un total de 30 km amb 2.100+ en ple Massís de Mercantour en el que Georgina Gabarró també ha estat entre les millors fèmines de la jornada només dos posicions rere la seva companya de selecció. Aconsegueix la sisena posició a la general amb un temps de 4:01:40.

Jordi Alís s’ha pogut “treure l’espina” de les males sensacions de Matheysins fent la sisena millor marca entre els homes. Per sota de les 3 hores i a 13 minuts del primer, Alís para el crono en 2:59:39. Ivan Calvo no es queda fora del TOP 10 a la prova provençal i acaba novè, setè de la seva categoria amb un temps de 3:06:18.

La pròxima setmana Montenegro acollirà l’europeu de Curses per Muntanya amb una triple cita que començarà divendres amb la prova vertical, seguirà dissabte amb l’Ultra i acabarà diumenge amb una Sky.

Els catalans Marc Ollé (GE Oliana) i Lluís Ruiz Oller (AE Mountain Runners del Berguedà) disputaran la prova Ultra de dissabte valorada en 50 km en la que acumularan fins a 4,400 metres positius.