FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Una seixantena de persones participen a la trobada de Gorgs 2014 a Organyà | FEEC

Notícies - 25/06/2014

Una seixantena de persones participen a la trobada de Gorgs 2014 a Organyà

Descens de barrancs i engorjats

Una seixantena de persones han participat en l’11a Trobada Internacional de Barranquisme, Gorgs 2014 a Organyà (Alt Urgell) el passat cap de setmana. Organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Club Atlètic Santa Fe d’Organyà, la trobada ha aplegat els amants del descens de barrancs i ha servitr per donar a conèixer l’Alt Urgell per practicar aquest esport.

La trobada, que ha comptat amb el suport de la Unió Excursionista Urgellenca, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament d’Organyà i la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME), s’ha desenvolupat en diferents indrets per a la pràctica del barranquisme a la comarca. La comarca de l’Alt Urgell té una gran riquesa paisatgística i és idònia per fer barranquisme i, per demostrar-ho, el municipi d’Organyà ha acollit la trobada de Gorgs del 20 al 21 de juny.

Activitats per promocionar el barranquisme

Durant el cap de setmana de Gorgs 2014, no només hi ha hagut activitats en barrancs, sinó també una fira de material de marques especialitzades, conferències, ponències relacionades amb la pràctica d’aquest esport, tallers de formació i activitats de caire lúdic i festiu. El rocòdrom vertical de la FEEC també es va instal·lar a la plaça del poble, on també es va situar la fira de Gorgs, que va comptar amb la participació de Barrankisme, amb productes de Korda’s, Rodcle i Seland, Canyoning Shop i Edicions Salòria.

En aquesta mateixa plaça, el dissabte al vespre, va tenir lloc el sopar de germanor en el transcurs del qual es va realitzar un sorteig de material entre els participants, així com el sorteig de la Sony Action Cam Splashproof entre les primeres persones inscrites en aquesta edició de Gorgs.

La guia amb els gorgs de l’Alt Urgell

A més, durant la trobada s’ha presentat el llibre Gorgs Organyà. Guia de barrancs de l’Alt Urgell, realitzat en català, castellà, anglès i francès, i publicada per Edicions Salòria. La guia recull tota la informació sobre els accessos, els descensos i els retorns d’una quarantena de barrancs de la zona, a més de contenir-hi una fitxa tècnica i fotografies.