FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/11/2017

Una ruta fins al Cogulló (1.002m) acull el ‘Dia del Cim’

100 cims

El Comitè dels “100 cims” ha celebrat una nova edició del ‘Dia del Cim‘. Una jornada marcada per la sortida que s’ha programat des de l’organització i que han seguit un bon grapat de persones.

La trobada ha portat a participants provinents de les comarques del Barcelonès, la Noguera, l’Urgell i el Vallès Occidental per fer l’excursió fins al cim del Cogulló (1.002m), al sud-est del Montsec.  En total van ser 14 els participants a la sortida.

El dia va ser magnífic, amb boira al començar a caminar i una magnífica temperatura després. L’excursió va dur als participants a la font de l’Hedra, per un terreny planer; d’aquí es va començar la pujada tot passant per la balma de Castejón i la d’en Pansot. Des del mirador, els participants, van gaudir de la visió d’un extens mar de núvols cap al sud. Després d’uns minuts per menjar alguna cosa, es va seguir caminant, baixant cap a la cova del Macià, on hi ha una pintura prehistòrica de tipus esquemàtic. Seguidament, un curt tram de roca va permetre, arribar al cim, des d’on la vista és extensa. Així es podia veure el Montsec, els Rasos de Peguera, el Verd, el Port del Comte, el Cadí i el Monturull i altres indrets més propers, mentre que al sud, hi havia el mar de núvols. L’itinerari va continuar cap al dolmen del Cogulló i des d’allà, ja es va iniciar el descens, primer per pista i després per corriol fins a la font de l’Hedra, on es va desfer el camí fins a Vilanova de Meià, després de 3 hores de marxa efectiva.

La jornada va servir un cop més per posar en comú diferents punts de vista i per gaudir d’una ruta i d’un cim que es troba dins d’una de les activitats amb més seguidors, com son els 100 cims 

Text i Fotografia: Joan Maria Vives