FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/12/2013

Una ressenya sobre l’Olla de Martinet, primer premi del concurs de ressenyes

Cultura Societat

La Secció Excursionista del Foment Martinenc va resoldre la cinquena edició del Concurs de Ressenyes de Muntanya a la sala d’actes de l’entitat el passat divendres 29 de novembre. Un total de 17 ressenyes participaven en aquesta cinquena edició provinents d’arreu de Catalunya, consolidant així aquest certàmen que es realitza amb la col·laboració de la revista Vèrtex de la FEEC, on es publicaran els treballs premiats.

En la modalitat de muntanyisme bàsic, dedicat a les ressenyes de senderisme, mitjà i alta muntanya, el primer premi va ser per a “L’Olla de Martinet”, de Sergio Fernández Bertolín. En aquesta mateixa modalitat, el segon premi va ser per a la ressenya “El turó de l’Escletxa: caminant per paisatges oblidats”, de Joan M. Vives Teixidó i, el tercer premi, per a la ressenya “La Coma de Burg al paladar”, de Laura Masó i Ferrerons.

En la modalitat tècnica, dedicada a les ressenyes dels àmbits, com ara: bicicleta de muntanya, esquí de muntanya i de fons, espeleologia, escalada, descens de barrancs, raquetes de neu, el primer premi va quedar desert. El segon premi va ser per a la ressenya de BTT: “Una volta al Taga”, de Manel García Biosca-Dinkowitz. El tercer premi de la modalitat tècnica va ser per a la ressenya “Puig de Torreneules, Coma de Vaca i les gorges del Fresser” de Lluís Copete Peralta.

L’acte de lliurament dels premis, com a membres del jurat, va comptar amb la participació de l’escalador, dibuixant i col·laborador habitual de les revistes Vèrtex, Muntanya i Desnivel, Armand Ballart; i l’excursionista i escriptora, autora de diversos llibres sobre excursionisme i muntanya, Núria Garcia Quera, que va presentar el projecte d’associació Camí Vell que impulsa des dels Pallars.

Durant l’acte es van projectar diversos audiovisuals i es van exposar les principals revistes sobre excursionisme i muntanya, a més dels treballs premiats. Entre el nombròs públic assistent, s’hi van poder veure representants de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, del districte de Sant Martí de Barcelona i de l’associació centenària de Sant Martí.