FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 30/03/2022

Una Pocatraça de campionat obre inscripcions

Ripollès Esquí de muntanya Raquetes de neu Esquí de Muntanya Raquetes de Neu

La prova que s’organitza des del CE Olot se celebrarà aquest pròxim 10 d’abril com és habitual a l’estació d’esquí de la Vall de Núria. La Pocatraça s’havia de celebrar el passat 20 de març però les condicions del terreny, amb poca neu, van obligar a ajornar la cursa.  Aquest any se celebra la 21a edició d’una “Pocatraça” que és una de les cites fixes en el calendari de l’esquí de muntanya del país.

La Pocatraça Memorial Esteve Soler d’aquesta edició serà puntuable per a la 38a Copa Catalana d’Esquí de Muntanya i serà també la seu del Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya individual. La prova proposa, com és habitual, diferents recorreguts que poden patir modificacions segons les condicions meteorològiques i del terreny. El recorregut del sènior masculí consta de 1.705 metres de desnivell positiu i des de Núria (1.972) s’enfila fins la collada de l’Embut (2.705), des d’on es baixa tota la cometa de Fontalba (2.100). Des d’aquí es puja al cim de l’Ortigar (2.737), per baixar novament cap a la coma de l’Embut (2.315). A continuació, es remunta fins la serra de l’Embut (2.650), on s’inicia el darrer descens per la coma de l’Ortigar fins arribar a Núria.

El recorregut sènior femení i júnior masculí consta de 1.590 metres de desnivell positiu i també surt de Núria. El recorregut C (categoria júnior femení, cadet femení i cadet masculí) consta de 1.045 metres de desnivell positiu i surt des del mateix punt que els altres.

La prova també constarà de dos itineraris més el C i D, especialment escollits per a les seves característiques alpines i que els participants hauran de fer en funció de la categoria a la qual pertanyin. Aquests itineraris seran els que a continuació s’especifiquen sempre i quan el mal temps o les condicions de la neu no ens els facin variar.

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) són els últims campions de Catalunya, precisament a la mateixa Pocatraça, poc abans de començar la pandèmia el març de 2020.

Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu 

La cursa que normalment es lliga a la competició d’esquí de muntanya serà aquest any també Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu.  La “Pocatraça” ja havia estat prova del circuit català de raquetes de neu en edicions anteriors.

Aquest any es recuperen els dos campionats, el de Raquetes de Neu i el d’Esquí de Muntanya després de no poder-se celebrar l’última temporada on com a conseqüència de la pandèmia.

Les inscripcions s’han obert aquest dilluns 28 de març i es poden fer al web de la FEEC.

Inscripcions Esquí de Muntanya

Inscripcions Raquetes de Neu 

Feec Notícies -