FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marta Anglès
Foto: Marta Anglès

Notícies - 01/05/2023

Una ‘Mitja kids’ inclusiva per a seguir formant

Baix Llobregat Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Mitja Kids ha tornat a posar amb lletres grans la paraula “Èxit” en el seu titular. Una de les curses més esperades del Circuit Català d’Escoles de Trail, ha aplegat a més de 340 nens i nenes per practicar curses per muntanya.

Aquesta era la sisena edició d’una cursa que organitzen la Barcelona Escola de Trail i la Mitja del Castell al Papiol.

La cursa, amb sortida i arribada des de les Escletxes (El Papiol) ha comptat amb fins a sis circuits per categories FEEC (900m – 1.5km – 3km – 3.9km – 5.6km – 9.2km) especialment dissenyats per joves de 0 a 18 anys. Els més petits a més a més, han pogut córrer al costat dels pares i mares.

La Mitja Kids va comptar amb més de 340 nens i nenes

Les curses de la Mitja del Castell acostumen a deixar a poca gent indiferent pels seus corriols i desnivells dels darrers contraforts de la Serra de Collserola. Camins interminables i laberíntics, amb terra i arrels que segur acostumen a ser un bon repte.

A tots aquests ingredients cal sumar-hi en aquesta sisena edició el fet de convertir-se en una cursa inclusiva. Conjuntament amb l’organització, la Diputació de Barcelona i la mateixa Àrea d’Inclusió de la FEEC, la cursa ha comptat amb cadires joëllette. Això ha fet que quatre infants amb mobilitat reduïda hagin pogut participar i gaudit de la cursa gràcies a aquestes cadires.

 

A la cursa hi ha assistit el president de la FEEC, Jordi Merino, acompanyat de la vocal de Joventut i Família, Marta Anglès i dels responsables de l’Àrea d’Inclusió, Albert Pendón i Eneko Garcia De Mendoza.

La Mitja Kids ha estat ja la sisena parada del II Circuit Català d’Escoles de Trail. La pròxima aturada del circuit serà a Berga en una nova edició de la Berga Trail Kids, el pròxim 21 de maig.

El circuit, que enguany celebra la seva segona edició 2022-23 consta de 8 proves repartides per tot el territori i té com a principal objectiu fomentar la participació dels més joves a les curses de muntanya i donar sortida a la gran feina que es fa des de les diferents escoles de tot el territori.