FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 10/01/2022

Una intensa nevada marca el tret de sortida de la Copa Catalana al Capcir

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Amb una intensa nevada i encara amb les primeres llums del matí, la Copa FEEC-Dynafit ha arribat a la Catalunya Nord per disputar una impecable Traça Catalana organitzada per l’Association Sport Montagne Cerdagne Capcir . La cursa s’ha iniciat amb la sortida neutralitzada situada a l’estació d’esquí de Les Angles (Els Angles, Capcir). La forta nevada que ha caigut durant tota la cursa i les condicions de la neu han permès en aquesta edició fer la sortida des de les cotes baixes de la mateixa població dels Angles.

El primer episodi de la Copa Catalana no s’ha pogut dibuixar per les tradicionals traces dels Perics i de Camporells o el corredor de Patou i aquest any la cursa ha transcorregut integrament per l’estació de Les Angles.

La neu ha presentat unes condicions immillorables i les condicions meteorològiques que han estat dures, s’ha convertit en un impediment important pels esportistes com a conseqüència del vent, la neu i la poca visibilitat.

Tremps i Rodríguez dominen la Traça

La Traça Catalana es caracteritza per ser una de les proves més alpines de la Copa Catalana FEEC- Dynafit i per ser la primersa presa de contacte amb l’alta competició.

La catalana Clàudia Tremps (AE Vidabona) i el francès Antoine Rodríguez han començat dominant la competició.

Tremps ha tornat a la competició d’esquí de muntanya després de tancar temporada de curses per muntanya i ho ha fet per la porta gran i emportant-se la primera prova de la Copa. La d’Ogassa va superar a l’andorrana, Andrea Sinfreu que va pujar al segon calaix del pòdium per davant de la manresana Aida Pinto (CE Madteam) que va tancar el pòdium femení.

Tremps que en l’última edició de la Traça Catalana va ser cinquena agafa el relleu de Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team), última guanyadora de la prova.

Foto: Xavi Palahí

En categoria masculina el francès Antoine Rodríguez ha deixat sense poder veure un pòdium 100% català. El de Chamonix ha superat a Guillem Farriol (CE Cersanya Skimo Team), segon, i a Nil Cardona (Ski Club Camprodon), tercer, que han completat el pòdium. En quart lloc absolut el jove U20, Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà).

En aquesta ocasió el darrer guanyador Marc Pinsach (UE Cassanenca) no ha competit a la prova després d’anunciar la seva retirada de l’alta competició, però si que se l’ha pogut veure al Capcir acompanyant a les joves promeses del CTEMC, en el que sempre ha dit que és una de les seves proves predilectes.

Per una decisió del Comitè Català d’Esquí de Muntanya, la Traça Catalana, finalment, aquesta temporada puntuarà en modalitat individual i per parelles, de forma conjunta a la general.

Pots adquirir imatges de la cursa en aquest enllaç 

Quatre proves a la 38a Copa FEEC d’Esquí de Muntanya

La Traça Catalana ha estat la primera de les quatre proves que conformen el calendari de la 38a Copa Catalana FEEC-Dynafit d’Esquí de Muntanya d’enguany, repartides entre els mesos de gener, febrer, març i abril. La Cursa Certascan – Trofeu Sergi Escalera, organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, serà l’encarregada de tancar la Copa el diumenge 3 d’abril.

La pròxima aturada de la Copa serà el 19 de febrer a Andorra a la Sportiva Andorra Skimo 2, abans de passar per la clàssica XXII Pocatraça el 20 de març a Núria (Ripollès).