FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/06/2018

Una dècada de trobades dels ‘100 cims’

100 cims

El diumenge 3 de juny va ser el dia escollit per celebrar la primera dècada de Trobades dels “100 Cims”, aquesta organitzada pel Centre Excursionista del Penedès.

La jornada va començar amb la concentració dels participants al pavelló esportiu de Vilafranca del Penedès; allà van poder esmorzar una mica abans de començar les activitats matinals previstes. Les previsions meteorològiques no eren gaire bones i el cel ja estava molt tapat a primera hora. A dos quarts de 10 un autocar va recollir els 40 participants que van fer l’excursió a peu. Simultàniament, sortien a peu els participants de la visita cultural per Vilafranca.

La sortida cultural va ser guiada per Lourdes Mallart, historiadora i membre del CE Penedès i va recórrer la part gòtica de Vilafranca, la basílica de Santa Maria, el convent de Sant Francesc, alguns palaus gòtics, l’Ajuntament i el museu del Vi. La trentena de participants van quedar molt satisfets amb la sortida, amb explicacions molt amenes per part de la guia i altres anècdotes.

La quarantena de participants en l’excursió a peu van seguir l’itinerari previst inicialment. La pluja va fer acte de presència de forma suau, de manera que es va poder completar l’excursió sense cap mena d’incidència. Amb el guiatge de Joan Domènech es va fer la volta al fondo de la Seguera, visitant la font de l’Alba, les barraques de pedra seca -algunes de les quals han estat restaurades per membres de l’entitat- Can Castellví, l’impressionant forn de calç de Can Castellví i el Pla dels Albats, amb les tombes antropomorfes.

Al pavelló esportiu es va fer el dinar que va agrupar a un centenar de persones, mentre a fora, la pluja es va convertir en una forta tempesta.

Lliurament de premis i reconeixements

A 2/4 de 5 de la tarda, a l’Auditori municipal es va fer l’acte de lliurement de premis i reconeixements de la Trobada. L’acte va començar amb l’actuació de la coral del CE del Penedès, que va fer gaudir els assistents amb el seu repertori. Seguidament hi va haver la projecció de l’audiovisual “Els meus 100 Cims”, de Ramon Carbó, el qual feia un repàs a un centenar de cims del llistat.

El president del CE del Penedès, Jordi Solis, va donar la benvinguda als assistents que omplien l’auditori i, juntament amb el president de la FEEC, Jordi Merino, i la regidora d’Esports, Salut i Consum de l’Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas, es va encarregar de fer el lliurament de premis i reconeixements.

Primerament es van lliurar els premis literari dels “100 Cims”. De cada treball guardonat es va fer la lectura d’un fragment. Seguidament va ser el torn dels premiats al concurs fotogràfic “Fotocims”.

Com a preludi del reconeixement als federats que van completar els “100 Cims” durant l’any 2017, es va lliurar una placa a les tres entitats que havien assolit les 2.000 ascensions dels seus socis; el reconeixement als 22 federats que van assolir els “2×100 Cims”, i als cinc que van completar els “3x100Cims”. Els protagonistes de la jornada van ser els 77 federats que van omplir l’escenari de l’auditori per recollir el reconeixement per haver completat el repte dels “100 Cims” durant el 2017. El moment emotiu de la Trobada va ser el lliurament del reconeixement a tres membres del Centre Excursionista de Castellar del Vallès, dos dels quals van morir a finals de l’any 2017. En Lluís Lleixa, germà i cunyat dels dos difunts, va recollir els tres reconeixements entre els aplaudiments dels assistents. Un moment emotiu i que quedarà en el record.

Seguidament, un membre del Comitè dels “100 Cims”, va fer una valoració de les deu Trobades celebrades i va anunciar novetats per a l’any vinent. L’acte es va tancar amb les paraules de Jordi Merino i de la representant de l’Ajuntament, Anna Doblas.

Premiats durant la gala

Text / Joan M. Vives

Fotos / Marta Castejón, Àngela Benedi, Marta Rosàs i Joan M. Vives