FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/05/2014

Una cursa per muntanya reuneix estudiants del Montsià i de Gènova

Curses per Muntanya

La prova del projecte educatiu “Curses de muntanya a les classes de física” celebrada al Montsià el passat 20 de març va reunir 185 participants de diferents centres de secundària de les Terres de l’Ebre i un de Gènova (Itàlia), a més dels estudiants col·laboradors que van donar-hi suport. Aquest projecte que implica diversos instituts i té una projecció internacional utilitza les dades de les curses per muntanya de les Terres de l’Ebre per a la realització d’exercicis esportius.

En aquesta edició, la prova va assolir el rècord de participació, amb alumnes dels instituts: Sòl de Riu d’Alcanar, Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona, Daniel Mangrané de Jesús, la Sénia, Deltebre, Berenguer IV i l’Institut de Tecnificació d’Amposta, i del Liceo Classico Statale C. Colombo de Gènova (Itàlia). La prova va tenir un recorregut de 6,3 quilòmetres amb 450 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada al Cocó de Jordi de Sant Carles de la Ràpita, i pujada i baixada a l’emblemàtic cim de la Foradada. És tracta d’un circuit curt, adequat per a alumnes d’edats compreses entre els 12 i els 17 anys, i a la vegada, exigent.

Amb participació italiana i la col·laboració d’altres cicles formatius

El grup de 36 alumnes italians es trobaven realitzant un intercanvi amb els alumnes de la Sénia, dins del projecte eTwinning “Physical Awareness 13-14”. Aquest projecte europeu té com objectiu a relacionar la Física i l’Esport. D’aquesta forma, els alumnes italians i seniencs, primer van córrer la cursa i l’endemà a l’Institut de la Sénia van realitzar exercicis de Física a partir dels seus propis resultats.

Diversos Cicles Formatius de les Terres de l’Ebre van col·laborar en el desenvolupament d’aquesta edició de la cursa. En primer lloc, l’organització va córrer a càrrec de 40 alumnes de CF de Grau Mitjà de CAFEMN (Coordinació d’Activitats Físiques i Esportives al Medi Natural) de l’Institut de Tecnificació d’Amposta, que per a ells representava una pràctica real de la seva formació.

Paral·lelament, els trofeus que es van donar al final de la cursa, havien estat elaborats per dos Cicles Formatius que treballen al taller mecànic. En primer lloc, un alumne del CF de Grau Superior “Programació de la producció en fabricació mecànica” de l’Institut de l’Ebre de Tortosa va elaborar 10 trofeus, que es van repartir entre els alumnes que millors notes havien obtingut al resoldre a classe les activitats del projecte. D’altra banda, els alumnes del CF de Grau Mitjà de “Manteniment Electromecànic” de l’Institut Sòl-de-Riu d’Alcanar van fabricar 18 trofeus per als millors corredors de la cursa que van pujar al podi en les diferents categories.

Finalment, un grup d’alumnes del CF de Grau Superior “Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics” de l’Institut de l’Ebre, van estar enregistrant imatges de la cursa per a la realització d’un vídeo.

Projecte "Les curses de muntanya a les classes de física"