FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/03/2018

Una 8a Almogàver Muntanyes de Prades marcada pels canvis de temps

Caminades de resistència

Una nova cita al calendari del Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC. La 8a Almogàver Muntanyes de Prades, organitzada per l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades, s’ha celebrat aquest dissabte 17 de març. La marxa ha estat marcada pels canvis meteorològics, ja que primer ha començat a ploure, després a nevar, amb la conseqüent baixada de temperatura i sensació de fred. A les cinc de la tarda, al control de la Febró, el cinquè, al quilòmetre 39,7, la caminada va ser neutralitzada per perill de massa fred i neu a dalt de la Mussara.

Aquesta caminada és tot un repte: vol emular l’esperit de sacrifici, la força i la determinació dels antics almogàvers. Aquests guerrers catalans van batallar i conquerir mitja mar Mediterrània durant l’edat mitjana. Només uns pocs escollits han estat capaços d’aconseguir gestes similars. L’Almogàver-Muntanyes de Prades ofereix l’oportunitat d’experimentar les sensacions i les vivències que representa el gran repte de completar el recorregut.

Enguany l’organització ha optat per un canvi de recorregut i un nou punt de sortida, començant-la a Vilaplana (Baix Camp). Més de 220 valents van inscriure’s a aquesta caminada de 55,5 quilòmetres i 4.120 metres de desnivell acumulat que transcorre íntegrament pes les Muntanyes de Prades.

En concordança amb la filosofia que caracteritza l’AAMP, el recorregut de l’Almogàver Muntanyes de Prades vol donar a conèixer les raconades més desconegudes i espectaculars de les Muntanyes de Prades. Es passa també per bona part dels nuclis habitats de l’interior de les Muntanyes de Prades i per les seves tres valls (Brugent, Glorieta i Siurana). Un recorregut exigent i tècnic al mateix temps.

Fotos / Xavier Capdevila