FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/04/2018

Un Sant Jordi de muntanya

Cultura

Sant Jordi és una de les dates més assenyalades del calendari. Per aquest motiu des de la revista Vèrtex us volem fer unes recomenacions per tots aquells que voleu regalar llibres aquesta diada.
La Judit Baseiria, redactora de la secció Muntanyes de Paper de la Vèrtex, ens ha fet la seva tria de les publicacions més actuals per seguir llegint muntanya aquest Sant Jordi.
A més a més us volem també convidar a fer-vos subscriptors de la Vèrtex. Un regal segur per a tots aquells que estimen la muntanya.

 

 

1. La muntanya viva, Nan Shepherd (Sidillà, 2017):

Caminada poètica a les muntanyes escoceses dels Cairngorns de la mà de la nadiua Nan Shepherd, que ens hi convida a través de l’observació subtil i transparent de la natura que evoca després d’hores i hores caminant per l’altiplà.

 

 

 

 

 

2. Rutes amb història, César Barba (Sua edizioak, 2017)

Guia que aprofita la història mil·lenària de Catalunya per aplegar trenta-sis excursions als orígens del país. Per a gaudir de la natura alhora que es trepitgen episodis del passat, des de les empremptes de dinosaures fins la Guerra Civil.

 

 

 

 

3. Les vuit muntanyes, Paolo Cognetti (Navona, 2018)

Novel·la honesta que explica la relació de dos amics d’infància als Alps italians i de com la muntanya ha marcat la seva identitat. A través de la percepció de la muntanya dels que l’habiten i dels de ciutat, explora la relació actual entre l’home i la natura.

 

 

 

 

 

4. Excursions amb nens per l’Alt Pirineu i Aran, Barbara Vastenavond i Rafael Servent (Cossetània, 2017)

Guia pràctica i senzilla pensada per fer amb els més petits de casa. Proposa dotze rutes assequibles i variades a l’Alt Pirineu i la Vall d’Aran, per caminar-hi i anar-hi en BTT, que comencen i acaben en una àrea de pícnic.

 

 

 

 

 

5. Tocant el buit, Joe Simpson (Tushita, 2017)

Es publica per primera vegada en català aquesta popular novel·la de muntanya basada en l’experiència real de l’alpinista anglès Joe Simpson i el seu amic Simon Yates als Andes Peruans. Expressa la voluntat humana per sobreviure davant l’adversitat extrema de la muntanya.

 

 

 

 

 

6. GR 7 Catalunya. Dels Pirineus al Massís dels Ports, Alfons Barceló (Cossetània i Alpina, 2017)

Mapa i guia excursionista actualitzada del Sender de Gran Recorregut Gr 7, que travessa Catalunya pel mig i de punta a punta, des de La Farga de Moles (Seu d’Urgell) a Fredes (Castelló).

 

 

 

 

7. Summits of my life. Somnis i reptes a a muntanya, Kilian Jornet (Ara Llibres, 2017)

Llibre de gran format, amb fotografies espectaculars, que plasma el darrer repte d’alta volada d’en Kilian, pujar vuit cims llegendaris amb temps rècord. És en Kilian que ens té acostumats: proeses impossibles i una paraula engrescadora, somni.

 

 

 

8. Camins de l’exili. Camprodon, Prats de Molló (Piolet, 2016)

Recuperem aquesta guia i mapa que dóna veu als camins fronteres que limiten el Ripollès amb França que van dels més freqüentats pels exiliats republicans al final de la Guerra Civil Espanyola i pels jueus fugint de la barbàrie nazi. És una ruta circular de 60 quilòmetres pensada per fer en sis etapes.

 

 

 

 

 

9. Entrenamiento para el nuevo alpinismo, Steve House i Scott Johnson (Desnivel, 2017)

Manual indispensable pels futurs alpinistes, perquè escalar més difícil, més alt i més ràpid demana d’un entrenament progressiu i estructurat, que prepari el cos i la ment. Conté els testimonis i consells d’escaladors cèlebres.

 

 

 

 

 

10. Senderisme a Catalunya, Josep Llusà (Alpina, 2017)

Una proposta pràctica i didàctica per aprofundir en el moment actual del senderisme al país. El llibre proposa 20 excursions per totes les edats seguint itineraris senyalitzats homologats per les diferents comarques catalanes.