FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marc Morer Nieto
Foto: Marc Morer Nieto

Notícies - 06/07/2021

Un nou helicòpter de rescat d’última generació tindrà base permanent al Pirineu

Alt Urgell Alpinisme Escalada esportiva Esquí de muntanya Excursionisme Raquetes de neu Seguretat

Els Bombers de la Generalitat ja compten des del mes de juny passat amb un nou helicòpter de rescat que des de l’1 de juliol incorpora personal mèdic del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques). Aquest s’ubicarà permanentment en una base al Pirineu, a l’aeroport d’Andorra – La Seu, i a l’heliport de Tírvia els dies de risc, quan hi ha més afluència de persones al Pirineu. El nou helicòpter és una aeronau model BELL429, un dels millors aparells que presten serveis de recerca i rescat arreu del món.

Des de l’1 de juny, el nou helicòpter ha realitzat 48 serveis. D’aquests, 8 ho han estat durant els primers dies del mes de juliol, comptant professionals del SEM. “Tot i que sabem que el principal esforç hauria d’estar en la formació per a la prevenció d’accidents, des de la FEEC rebem amb molt agraïment la notícia de la incorporació al Pirineu d’un nou helicòpter de rescat d’última generació i de la incorporació de metges especialistes en muntanya a la GRAE.” ha expressat el Comitè de Seguretat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

El Comitè també ha explicat la importància de la incorporació d’aquest aparell a l’equip dels Bombers:  “Amb aquestes accions es millora la rapidesa i la seguretat en l’accés i evacuació de l’accidentat, així com una atenció sanitària òptima en el mateix lloc de l’accident. Aquestes són peces clau per a un rescat de qualitat, sobretot en els llocs més aïllats. Els federats i els practicants d’esports de muntanya en general, tot i que no hem d’abaixar la guàrdia, ens sentim una mica més segurs.”