FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/02/2016

Un muntanyenc cau 150 metres al Gra de Fajol Petit, a Setcases

El jove de 20 anys Sergi Sanyes Font, veí de Montagut i membre del Centre Excursionista de Besalú, va ser hospitalitzat en estat greu amb politraumatismes després de caure des de 150 metres mentre feia una travessa entre el Gra de Fajol Petit i Vallter 2000, a Setcases (el Ripollès), el passat 12 de febrer.

Segons la informació del diari El Punt Avui el passat 13 de febrer, el jove, que anava acompanyat d’una noia d’Olot i un noi de Sant Joan les Fonts, tots de 20 anys, es va accidentar pels volts de la una del migdia. Després de la caiguda, els seus acompanyants van alertar els serveis d’emergències, que van enviar-hi els rescatadors de muntanya (GRAE).

Els bombers van poder arribar fins al lloc on havia caigut el noi, el van rescatar i el van pujar a un helicòpter del SEM que el va traslladar fins a l’hospital Josep Trueta, on va ser ingressat a l’UCI. El seu estat era greu, de pronòstic reservat, pendent de l’evolució en el moment d’entrar a l’UCI. Els companys també van ser rescatats pels bombers, que els van acompanyar fins a un punt on els va agafar l’helicòpter.

Des de la FEEC es demana màxima prudència en les excursions i les sortides a la muntanya, i tot i la gravetat dels fets ocorreguts, s’espera la recuperació del jove mutanyenc accidentat.

Foto destacada: Gra de Fajol Petit, a Ulldeter / Refugi els Estudis