FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC - Pere Rullan
Foto: FEEC - Pere Rullan

Notícies - 07/05/2023

Un KV del Txindoki amb regust català

Curses per Muntanya

Iu Net, Gabriella Lasalle, Martí Costa, Arnau Aranda i Carla Esclusa serán internacionals. 

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya ha participat aquest diumenge al Txindokiko Kilometro Bertikala, el KV del emblemàtic cim basc Txindoki.

Amb un recorregut valorat en 3,6 km i 980 metres de desnivell, i amb sortida neutralitzada, aquesta ha estat una prova peculiar, fora del circuit oficial estatal, però de participació practicamente obligatòria al tractar-se d’una prova criteri per formar part de la Selecció que participarà en el Campionat d’Europa de Montenegro 14, 15 i 16 de juliol en el cas dels sènior i del Mundial del Gran Sasso pels juvenils.

Fins a terreny basc han viatjat, els 12 integrant de la Selecció: Jan Castillo, Iu Net, Marti Costa,  Aniol Pujiula, Lluís Puigvert, Arnau Aranda, Anna Pujol, Jordi Bolet, Jan Torrella, Mar Cordoba, Carla Esclusa , Lina Escura , Gabriela Lasalle, Georgina Gabarró, Martina Gonfaus , Núria Tarragó, Berta Guitart. 

Tot i l’altíssim nivell de la prova, al tractar-se del Campionat d’Euskadi, la Selecció ha aconseguit blindar fins a 5 places per les proves internacionals i copar diversos llocs als podis.

Tot i l’altíssim nivell de la prova, al tractar-se del Campionat d’Euskadi, la Selecció ha aconseguit assegurar places per a les proves internacionals i fer una bona performance.

El junior Iu Net  (Trail Xics Montseny) ha estat un dels noms de la jornada, primer junior però també primer absolut a meta. El seu company de categoria Jan Castillo (Club Excursionista Moianès Independent) no s’ha quedat enrere i ha estat el segon home a meta. Jan Torroella (Unió Excursionista Catalunya de Bagà) s’ha penjat el bronze junior, sent el sisè absolut a meta. Arnau Aranda (AE Matxacuca) guanya també una plaça per córrer com a internacional, primer sub23 quart a meta. Jordi Bolet (UE Vic)  es fa un lloc al TOP 10 amb una setena posició en l’absoluta.

Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Lluís Puigvert (CE Girona) copen el primer i el segon lloc al podi juvenil.

En categoria femenina, molt destacable el paper de Gabriella Lasalle  (AE la Mitja del Castell) que es fa amb una plaça a la Selecció amb l’or de la juvenil, sent la segona dona a meta. Carla Esclusa (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) primera en la categoria promeses seguida en clasificatòria sub23 per Núria Tarragó (FAES). Martina Gonfaus  (Associació Esportiva Mountain Runners Del Berguedà) és la plata de la categoría junior.

En categoria absoluta, destacar la cinquena posició de l’Anna Pujol (CE Madteam) i la quinzena de la Georgina Gabarró (GE Oliana).

Paral·lelament ahir la resta de membres del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya,  Biel Sagués (CE Moianès Independent), Joan Guiteras (CE Moianès Independent), Rut Córdoba (Club Excursionista de Sant Quirze), Uma Plans (CE Moianès Independent) i Míriam Recasens (Grup Excursionista Forces, Forts i Ferms) van fer un entrenament vertical conjunt a la zona de Ripollès amb un Ribes de Freser – Taga – Ribes de Freser.