FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/10/2018

Un helicòpter pel refugi Serra d’Ensija

Refugis

El refugi Serra d’Ensija inicia un Verkami amb l’objectiu d’aconseguir un vol d’helicòpter per poder abastar l’equipament del material i menjar necessari abans de la temporada d’hivern.

A l’allotjament només s’hi pot accedir a peu, ja que no hi ha cap pista que possibiliti l’accés amb vehicle. A més, les dificultats de la zona i les aproximacions tant pel vessant sud (Peguera) i nord (Saldes i Vallcebre), així com la seva climatologia impedeixen poder pujar al refugi amb animals de càrrega de forma continuada. Això, sumat al fet que els recursos econòmics que genera el refugi no són suficients per poder contractar un helicòpter, ha fet que els guardes contemplessin la idea d’iniciar el Verkami.

Llenya de qualitat, pel·let o butà són algunes de les necessitats bàsiques que cal pujar fins a dalt de tot de la serra d’Ensija abans de l’arribada de l’hivern. D’aquesta manera s’asseguraria, com a mínim, disposar del material necessari per superar dos hiverns i dos estiu més.

Per aquest motiu s’ha posat en marxa aquest micromecenatge, que si supera l’objectiu econòmic inicial, també servirà  per introduir millores per a la confortabilitat de les persones que pernocten o simplement estant de pas pel Refugi serra d’Ensija: remodelar les habitacionsreestructurar la zona d’entradainstal·lar una nevera i un congelador de baix consum o arreglar l’entorn més proper al refugi.

El Verkami estarà obert fins al 30 de novembre i espera superar la xifra dels 3.000 euros.

Sobre les recompenses

Les recompenses estant pensades per a tot tipus d’ajudes: des d’aquelles persones que volen col·laborar amb un petit import fins a ajudes importants pensades per a millorar la infraestructura del refugi.

S’ofereixen mapes i llibres de l’editorial Alpina, bosses de roba promocionals del refugi, una subscripció anual a la revista Vèrtex i fins i tot s’ha realitzat un nou model de samarreta senzill i còmode.

I per aquelles persones que tinguin ganes de reservar una nit al refugi ja poden fer-ho també a través d’una de les millors recompenses: una mitja pensió durant la temporada d’estiu per un preu molt assequible.

La resposta ha estat espectacular i diverses empreses han contactat el refugi per afegir recompenses. Entre elles hi haun vol amb parapent des d’Ensija fins a Peguera amb esmorzar inclòs, inscripcions per a la marató i la mitja Marató de la Saldes Xtrailforfets dobles per a fer raquetes i esquí nòrdic a l’estació Tuixent-La Vansa, un curs d’alpinisme nivell 1 a càrrec del CE Madteam i un circuit del Pedraforca Parc d’Aventura.

El Refugi Serra d’Ensija

El mes de setembre de 1964 la FEEC inaugurava el refugi Serra d’Ensija, el seu onzè equipament de muntanya en aquell moment. Situat en una magnífica raconada envoltada de prats, ben a prop de la seva màxima elevació de la serra d’Ensija, el Cap de la Gallina Pelada (2.321 m), és un equipament ideal tant per passar-hi la nit com per aturar-s’hi a fer un mos. Actualment està gestionat per en Xevi Generó (des de 2012) i la Lídia Molano.

La Lídia i en Xevi amb en Lur, el petit pastor basc, just davant el Refugi serra d
La Lídia i en Xevi amb en Lur, el petit pastor basc, al Refugi serra d’Ensija (estiu 2017)