FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/06/2018

Un grau universitari per formar els futurs líders del món esportiu

Formació

A partir del pròxim setembre, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), UBAE-Eurofitness i Leitat, a través de l’EUNCET Business School, oferiran un nou grau oficial en Ciències i Tecnologies Aplicades a l’Esport i al Fitnes. Aquest grau és una proposta de formació pionera no només a Catalunya, sinó també a la resta de l’estat espanyol.

Neix amb l’objectiu de formar professionals del món de l’esport amb un perfil molt ampli. És un programa formatiu que es basa en l’aplicació de la tecnologia en totes les àrees de l’esport i en el desenvolupament d’eines per dissenyar nous productes i serveis esportius.

El grau inclou la creació de les Beques David Moner, que es finançaran amb els beneficis dels estudis, i que es decidiran en un tribunal compost per diferents experts i líders en esport, tecnologia i fitnes.

Beques i formació dual

Els pilars sobre els quals es fonamenta aquest grau, va explicar el president de la UFEC, Gerard Esteva, durant la presentació d’aquest grau, són la reinversió, ja que “els beneficis es revertiran en beques per a esportistes catalans”; l’adaptabilitat, “perquè som coneixedors de les necessitats reals del sector i adaptem els estudis a aquestes necessitats, i també a les necessitats dels nostres esportistes d’alt nivell oferint-los una formació dual”.

Campus esportiu a Barcelona

Per la seva banda, Rafel Niubó, secretari general d’UBAE-Eurofitness, va remarcar el fet que les persones que treballen de professors d’educació física representen “només el 5% del món de l’esport”. El dirigent va exposar que amb aquest grau “volem formar a joves en el 85% de l’activitat restant: la indústria, la salut, el fitnes i el turisme esportius perquè siguin els dirigents del futur”.

Esport i tecnologia

Joan Parra, vicepresident de Leitat, va assegurar, que “estem absolutament convençuts que un grau que comparteix, en el seu recorregut educatiu, la ciència i la tecnologia, l’esport i el management no és nomes pioner sinó necessari”. El sector demana especialistes en aquests tres àmbits, però sobretot “que sàpiguen integrar, les millors pràctiques, els millors coneixements i el millor network, per poder assolir l’èxit professional”, ha exposat Parra.

Sortides professionals

  • Expert en tecnologia aplicada a l’esport i al Fitness
  • Product Manager d’unitats de disseny/comercialització i distribució de productes vinculats a l’esport i al Fitness
  • Responsable de la planificació, desenvolupament i comercialització de serveis esportius i de Fitness
  • Gestor/consultor d’empreses d’organització d’esdeveniments esportius
  • Especialista en la gestió d’activitats esportives, de la salut i del Fitness