FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/06/2016

Un curs, un cim’, el projecte dels alumnes de l’Institut Escola Sant Jordi de Navàs

100 cims

Els nens i nenes de l’Institut Escola Sant Jordi de Navàs (el Bages) coronaran diversos cims de Catalunya el proper 16 de juny. Es tracta d’un projecte que han estat treballant durant tot el curs escolar 2015-2016 sota el nom “Un curs, un cim”, on hi participen tots els alumnes del centre, des dels de P3 fins als de 4t d’ESO.

Els alumnes de cada curs han adquirit coneixements sobre un cim concret i s’han preocupat de saber què es necessita per fer l’ascens, els possibles problemes que es poden trobar, la meteorologia, la fauna, la flora, la cartografia, el material necessari, la psicologia de muntanya, i els valors, fins que finalment assoliran el cim en una sortida el proper dijous 16 de juny. Igualment, el projecte contempla que un cop tots els grups de l’ESO hagin coronat el cim es connectin simultàniament en vídeoconferència entre si i tots amb el camp base, que serà el mateix institut.

El projecte essencialment pretén incentivar l’alumnat en l’accés d’uns aprenentatges que giren sempre al voltant del cim escollit. Els de 3r d’ESO, per exemple, pujaran el Sobrepuny i els de 5è i 6è de Primària, Sant Jeroni, a Montserrat. Tots són cims propers al seu municipi, Navàs. De la mateixa manera que s’esperona l’alumnat en una mateixa empresa, també s’inclou les famílies, que el divendres 17 de juny, com a cloenda de l’experiència, faran una caminada nocturna amb pares, mares, alumnes i professorat.

El 2014 es van inspirar amb Kilian Jornet