FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 14/12/2021

Un centenar de donacions a la primera edició de la Fira Blood Mountain

Gironès Entitats Federats Societat

La primera edició de la FiraBlood Mountain”, celebrada aquest passat diumenge a Bescanó (Gironès), ha estat tot un èxit i ha recaptat gairebé un centenar de donacions de sang. Amb el títol “Caminem junts, donem sang”, la jornada ha comptat amb diferents xerrades i presentacions relacionades amb la seguretat i la muntanya, l’exposició del centenari de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i un rocòdrom, entre altres, que han acompanyat la campanya de donació de sang. L’activitat ha estat organitzada per lAssociació de Donants de Sang de Girona, la FEEC, el Club Excursionista l’Isard, la comissió de Fira de l’Embotit de Bescanó i el Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat.

Una jornada solidària

La Fira s’ha posat en marxa poc després de les nou del matí i s’ha allargat fins a les set de la tarda amb tot tipus d’activitats per a diferents edats i públics. Entre els ponents han destacat xerrades de seguretat dels diferents agents implicats (UIM, GRAE o Agents Rurals) i de l’Àrea de Seguretat de la FEEC. També hi ha hagut diferents ponències mèdiques i de la importància de donar sang, així com una xerrada sobre l’ús de la Joelette i les barres direccionals de la mà de Ramon Rodríguez, cap de l’Àrea Inclusiva de la FEEC.

L’alpinista Ferran Latorre i la corredora de muntanya local Ester Franch també han participat en la jornada posant la part més esportiva. Latorre ha donat una conferència sobre la seva conquesta dels 14 cims més alts del planeta, mentre que Franch ha parlat sobre la disciplina en què despunta, les curses per muntanya.

L’esdeveniment, que s’ha celebrat  la zona esportiva de Bescanó, també ha comptat amb diferents expositors: els Amics de Sant Aniol d’Aguja, el Club Excursionista l’Isard, la FEEC, les editorials Alpina i Cossetània, Nordic Walking Girona i l’empresa de camperització de vehicles Camps Motor la qual ha portat dos vehicles com a mostra.

A l’acte inaugural hi han assistit la Secretària General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya Anna Caula, l’alcalde de Bescanó Xavier Vinyoles i Compta, el vicepresident tercer de la FEEC Joan Huertos i el veguer de la Vegueria II Josep Joan Coucelo.