FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 10/09/2023

Un Campionat d’Aqua Beach Trail amb un alt nivell

Marxa aquàtica

Una trentena de marxadors aquàtics han participat aquest matí en la tercera edició del Campionat de Catalunya de Beach Trail. Una modalitat esportiva híbrida que fusiona el millor del trail i la marxa aquàtica. Un esport en el qual la potència i la resistència davant dels canvis de ritme són claus de cara a la aconseguir la victòria.

La jornada, organitzada pel Centre Excursionista de Cambrils i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils, ha presentat dos recorreguts competitius i una marxa no competitiva d’Aqua Beach Trek valorats en 4.000 metres i 8.150 metres (córrer 4280 m – aquàtica: 3870 m) respectivament que han transcorregut per diferents platges de Cambrils amb sortida i meta des de la platja d’Horta de Santa Maria.

Inés Fort i Francesc Xavier Gallardo s’imposen als 4.000 metres

A la cursa curta s’ha imposat Francesc Xavier Gallardo (UES) amb un temps de 29:04:29 amb una arribada frec a frec amb el Jerónimo Ferrer (CE Arítjol) i el Francesc Lluch (Club Atletisme Olot) del que tan sols l’han separat 2 i 4 segons respectivament.

En fèmines la victòria ha caigut íntegrament en mans de les marxadores del Club Excursionista Arítjol: Inés Fort (CE Arítjol) es proclama Campiona de Catalunya de Beach Trail amb un temps de 33:13:02. Seguida de dos habituals als podis, les germanes Berta (CE Arítjol) i Anna Montaner  (CE Arítjol) que s’han penjat la plata i el bronze del campionat amb un temps de 33:2071 i 35:48:19 respectivament.

Aleix Solé i Walia Caler, Campions de Catalunya en Aqua Beach Trail 2023 en la distància de 8 km.

A la llarga el nivell a la cursa masculina ha estat molt alt amb una entrada a meta trepidant protagonitzada per Aleix Solé, (CE Arítjol) Andreu Sancho (CE Arítjol) i Oriol Farré  (CE Arítjol) tots tres de l’Arítjol. Oriol Farré ha liderat durant una primera part de la cursa, però a la segona volta Sancho i Farré han tibat fins a meta donant un fantàstic espectacle esportiu a la Platja de Santa Maria. Una entrada a esprint amb Sancho i Farré agafats de la mà a tan sols pocs segons d’Oriol Farré. En fémines, la gran guanyadora ha estat Walia Caler (CE Arítjol) de l’Arítjol amb un temps d’1:09:37. Maria Celeste Alfaro (UES) també ha volgut mesurar les seves forces a la cursa més exigent en el que ha aconseguit una segona posició amb un temps d’1:17:52.

La jornada competitiva s’ha tancat amb la entrega de premis i medalles a tots els campions i campiones per part de Jordi Merino, President de la FEEC, Aleix Rom, Representant Territorial de l’Esport a Tarragona i Regidor a l’Ajuntament de Cambrils, Germán Pareja, responsable de Marxa Aquàtica del Club Excursionista de Cambrils i Camí Mendoza, primera tinent d’Alcalde i Regidora de Turisme, Platges i Esports de Cambrils.

Disputat el Campionat de Catalunya de Beach Trail, la competició de marxa aquàtica no s’acaba aquí. La pròxima setmana els marxadors s’enfrontaran a la tercera prova de la segona edició de la Copa Catalana de Marxa Aquàtica a Castelldefels, el 16 de setembre, organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya. El 23 de setembre arribarà a Salou el 4tr Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica, i última prova del circuit de Copa, de la mà del Club Excursionista Salouenc.