FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 16/09/2023

Un AquaCEC de fort onatge

Baix Llobregat Marxa aquàtica

La platja de Castelldefels ha acollit aquest dissabte la quarta edició de l’AquaCEC, la tercera prova del circuit català de Marxa Aquàtica, organitzada com el seu nom indica pel Club Excursionista de Catalunya en la que hi han participat prop d’una 30a de marxadors i dels que més de 20 eren dones.

Després de la inestabilitat meteorològica dels últims dies, a primera hora del matí la prova semblava perillar pel fort onatge i una mar que es presentava fortament remoguda.

Finalment i tot i la predisposició del equip arbitral no s’ha pogut disputar la prova de 800 metres. Les distàncies de 50 i 200 metres individuals s’han pogut dur a terme sense més complicacions, però havent de batallar contra les fortes onades que ha afegit complexitat a la prova de CEC.

La jornada ha començat amb la prova de 50 metres, en la que s’ha imposat l’Anna Montaner (CE Arítjol) amb un temps d’1:54 minuts Dos habituals al podi de marxa aquàtica s’han penjat també avui la medalla Alícia Domingo (CE Arítjol) i Walia Caler (CE Arítjol), qui es proclamés la passada setmana campiona d’Aqua Beach Trail a Salou.

A la cursa masculina s’ha imposat José Antonio Sánchez (Ass. Exta. Catalunya Reus) amb un temps d’1:30 minuts Sánchez atresora ja diverses victòries i se situa com un dels favorits al guardó de la copa tot i que encara queda una prova per endavant. Samuel Hoos (CE Salouenc) ha estat la plata en la distància curta. El tercer home a meta més ràpid d’aquesta prova ha estat David Martí (CE Salouenc) a 3 segons de Sánchez.

A la cursa llarga de 200 Walia Caler ha demostrat un cop més que és un dels noms que ressonen amb força d’aquest esport. La marchadora del Arítjol ha emprat menys de 5 minuts en recórrer els 200 metres de traçat. Alícia Domingo ha repetit al segon esglaó. La tercera posició ha estat per la màster 60 Isabel Suter (CE Torredembarra) amb un temps de 4:51 minuts.

A la masculina la victòria ha estat per Josep Maria Silvestre qui no ha perdonat a la prova llarga. El màster 50 s’ha imposat amb un temps de 3:50 minuts. Samuel Hoss ha creuat l’arc de meta de la FEEC a 10 segons i José Antonio Sánchez a 15 segons.

La quarta i última prova de la Copa Catalana de Marxa Aquàtica se celebrarà el proper dissabte 23 de setembre a Salou.