FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/07/2015

Trobada senderista transfronterera dels Pirineus orientals, entre el Ripollès i el Vallespir

El coll Pregon (1.535 m), a cavall entre el Ripollès i el Vallespir, serà l’escenari de la segona edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus Orientals, el diumenge 6 de setembre. La trobada, organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Comitè Departamental dels Pirineus Orientals de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), amb el suport del Club Excursionista de Ripoll, està oberta a tothom i té un clar caràcter festiu.

La jornada es desenvoluparà a través d’una caminada que unirà les localitats de Molló i coll Pregon, resseguint el traçat de l’itinerari transfronterer GRT 79 i una de les variants del sender GR 11, concretament el GR 11.6. La ruta també coincideix amb el GR 151. L’excursió programada, que recorrerà una de les raconades amb més encant dels Pirineus Orientals, passant pel veïnat d’Espinavell, es complementarà amb un dinar de motxilla a dalt del coll, on s’uniran tant els caminants provinents del sud (el Ripollès) com els del nord (el Vallespir) i on també es farà un breu acte institucional, amb representants d’ambdós vessants dels Pirineus.

Els itineraris transfronterers són aquells recorreguts que uneixen el GR 11 i el GR 10, és a dir els senders de gran recorregut que recorren la serralada pirinenca pel vessant meridional i el septentrional. Les jornades van néixer precisament per posar en valor la feina que es fa des d’ambdós vessants de la serralada per unir els senders de referència que creuen el massís. La caminada, que té una durada aproximada de 2 hores, supera 350 metres de desnivell positiu i és apta per a tothom.

Horaris de la jornada del 6 de setembre de 2015

  • 9 hores: benvinguda dels participants a Molló (davant de l’Ajuntament).
  • 9.30 hores: inici de la caminada.
  • 12 hores: arribada al coll Pregon, on es farà un dinar de motxilla i un breu acte institucional.