FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marc Abella - FEEC
Foto: Marc Abella - FEEC

Notícies - 17/12/2023

Triomf Català a la Skimo Valls d’Àneu: Oriol Cardona i Marta Garcia destaquen en l’inici del circuit estatal d’esquí de muntanya 2024

Esquí de muntanya

Aquest cap de setmana ha marcat l’inici del circuit estatal d’esquí de muntanya 2024 amb una emocionant doble cita a terres catalanes, la Skimo Valls d’Àneu, a l’estació d’Spot esquí al Pallars Sobirà. Els participants han encarat un sprint el dissabte i una vertical el diumenge.

En aquesta primera parada, els esportistes catalans han demostrat la seva superioritat a casa, ocupant diversos calaixos del podi estatal.

La presència dels colors de la senyera ha estat destacada en totes les categories, evidenciant l’excel·lent estat de forma de la selecció catalana i del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya en aquest començament de temporada.

Oriol Cardona s’estrena a l’estatal d’enguany signant un doblet. Marta Garcia guanya l’or a la vertical.

 

En la prova de sprint, els catalans han ocupat quatre de les sis places  a la final masculina. Oriol Cardona, (Ski Club Camprodon) doblet aquest cap de setmana, s’ha impossat en la prova de sprint disputada dissabte al migdia.

Altres catalans destacats en aquesta jornada han estat Ot Ferrer, (AE Mountain Runners del Berguedà) qui ha aconseguit la medalla de plata a la general, i Marc Ràdua, (Club d’Esquí La Pobla de Segur) que ha estat quart. Enric Baños (AE Mountain Runners del Berguedà) ha acabat sisè.

En el cas de les dones, Maria Costa  (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marta Garcia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) han estat segona i tercera creuant pràcticament juntes l’arc de meta.

Clàudia Galicia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) i Clàudia Tremps  (AE Vidabona) han estat quarta i cinquena respectivament. Una final amb fins a quatre catalanes lluitant pel podi. Ha dominat l’andalusa, Ana Alonso.

  • A les sub 20 s’ha imposat en Biel Pujol. (Centre Excurcionista Farners) Aaron Álvarez del Val (Club Esportiu Mindundis Team) ha estat segon. Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà) i Maria Butxaca (AE Mountain Runners del Berguedà) es fan amb la primera i la segona posició.
  • A la sub 18, Julià Pujol (CE Farners) ha estat la medalla d’or. Aina Garreta (Club d’Esquí la Pobla de Segur) i Erola Rocias (AE Mountain Runners del Berguedà) han quedat primer i segona.
  • A la sub 16 s’han imposat en Gil Rocias (AE Mountain Runners del Berguedà) i en Pau Baqué. (CE Cerdanya Pirineus) Maria Ramírez (Unió Excursionista de Vic) ha estat la guanyadora. Mariona Rovira (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha fet amb la plata i Aina Roca (AE Mountain Runners del Berguedà) ha tancat el podi.

La prova vertical, amb un desnivell de 710 metres en 4 km disputada el diumenge, també ha vist el domini català. Oriol Cardona ha tornat a regnar amb un temps de 31:01 minuts, seguit de prop per Jordi Alís que tanca el podi a 47 segons de Cardona.

Destacats també han estat Ot Ferrer i Marc Ràdua, sisè i novè respectivament, consolidant-se com els dos primers en la categoria SUB23.

En la competició femenina de la vertical, Marta Garcia també ha deixat el pavelló ben alt amb un temps de 36:01 minuts. Claudia Tremps ha obtingut la medalla de bronze.

Destaca la participació de Clàudia Galícia, campiona del món overall al 2019, que s’ha classificat en la quarta posició. Maria Costa i Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) també es troben entre les 10 dones més fortes de la jornada.

Costa ha estat vuitena i Torra novena, aconseguint la plata i el bronze a la SUB23.

El Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya també ha destacat en les categories de promoció:

  • A la sub 20 s’ha imposat la Berta Guitart. Maria Butxaca ha quedat tercera. Gael Alvarez del Val, medalla de plata. Biel Pujol ha estat quart.
  • A la sub 18, Laia Sellés  (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) ha estat la guanyadora. Aina Garreta i Marti Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha penjat el bronze.
  • A la sub 16, de nou domini català amb Pau Baqué o Gil Rocias al més alt del podi. Mariona RoviraAina Roca i Maria Ramírez han fet de nou un podi integrament FEEC copant els tres calaixos.

Amb l’inici de la temporada estatal, els esquiadors de muntanya catalans han demostrat la seva excel·lència i estan preparats per afrontar els reptes que la temporada els depara.