FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Festival Cinema Torelló
Foto: Festival Cinema Torelló

Notícies - 10/11/2022

Tret de sortida al 40è festival de Cinema de Muntanya de Torelló

Osona Alpinisme Excursionisme Cultura

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló arriba a la quarantena edició. Per celebrar-ho, el certamen internacional dona el seu tret de sortida aquest dijous 10 de novembre amb la projecció gratuïta d’una de les millors pel·lícules de tots els temps, la més premiada de la història del cinema de muntanya: Everest, sea to summit. Aquesta preinauguració donarà pas a la secció competitiva i fins al 20 de novembre, es podran veure a la gran pantalla del teatre Cirvianum (Osona) més de quaranta produccions d’arreu del món.

Un any més la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya col·labora amb el Festival amb l’entrega del premi a la millor fotografia del certàmen.

El Festival continua també la seva volta al món particular i enguany fa parada a Mongòlia. Aquest territori serà l’eix del certamen, amb l’espectacle inaugural i l’exposició central dedicats a conèixer la vida nòmada i el respecte profund a la natura que fa únic aquest país; un dels més extensos del planeta.

El Festival, un cop més, vol ser un crit a la protecció de la natura i de les zones de muntanya i salvatges del món. En aquesta ocasió centra l’objectiu del canvi climàtic a diferents llocs del planeta però en especial també a Mongòlia.

Cal destacar també el gran número de pel·lícules en català, un total de 40, que es podran veure en el festival.

Els federats i federades de la FEEC ténen un descompte en la compra de la seva entrada individual del festival a taquilles presentant la llicència federativa acompanyada del DNI.

Consulta el programa