FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 30/04/2021

Tres refugis de la FEEC participen de la nova ‘Alta Ruta del Cadí’

Berguedà Cerdanya Excursionisme Excursionisme

Els refugis de Sant Jordi, Prat d’Aguiló i Lluís Estasen participaran en una nova travessa que recòrrer la serra del Cadí entre el Berguedà i la Cerdanya.

La nova travessa que transcorre per bona part del Parc Natural del Cadí Moixeró  agafa el nom d’Alta Ruta del Cadí i se suma a l’Alta Ruta de los Perdidos dins d’un projecte comú.

En total sis refugis guardats composen aquesta travessa de 7 etapes, 88 quilòmetres i 7.300m de desnivell positiu. Als tres refugis de la FEEC se sumen el refugi del Niu de l’Aliga, el de Vents del Cadí i el Molí de Gósol.

La ruta es presenta de forma circular amb sortida i arribada des de Vents del Cadí i amb la intenció de fer els diferents cims que es troben durant les diferents etapes. Així la circular proposa l’ascens al Comabona (2.547m), Costa Cabiroleta (2.604m), Pedraforca (2.506m), Penyes Altes de Moixeró 2.276m i La Tosa 2.536m.

Per a realitzar aquesta travessa els federats de la FEEC tindran un descompte al fer la reserva en el web oficial.

Presentació d’alçada

El lloc triat per fer la presentació ha estat el refugi del Niu de l’Aliga 2.520m encara amb neu de primavera avançada i sota l’atenta mirada de dos dels grans alpinistes i escaladors actuals a Catalunya i al País Basc, Oriol Baró i Alberto Iñurrategui.

L’alpinista basc, amb els 14 vuitmils a la butxaca, ha parlat dels valors de l’esforç a la muntanya en el seu paper d’embaixador d’aquesta nova ruta.

Els guardes dels refugis de la FEEC han volgut estar presents també en aquesta presentació per donar suport a la nova iniciativa al costat de representas de l’estació de FGC de la Molina i altres participants del projecte .

Un dels aspectes que s’han destacat durant la presentació ha estat també el fet que aquells que facin la travessa guiada tindran un geolocalitzador que permetrà als refugis i a l’orgabització tenir la localització exacte dels excursionistes en cas d’accident.

Des de l’organització de la travessa també s’ha volgut deixar clar el seu compromís amb el medi ambient i de la mà de l’empresa basca Ternua, patrocinador principal de la selecció catalana d’escalada esportiva, han confirmat la seva entrada també a la fundació que impulsa Kilian Jornet per la preservació del medi ambient i l’entorn de muntanya.