FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marco Gasperi - Livigno Skyrace
Foto: Marco Gasperi - Livigno Skyrace

Notícies - 18/06/2023

Tres medalles per a la Selecció Catalana a Livigno

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Una jove selecció catalana ha competit aquest cap de semana a la Skyrace de Livigno. Tot i que enguany s’ha quedat fora del circuit de la Copa del Món, aquesta cursa s’ha convertit en una de les grans clàssiques de les Curses per Muntanya i manté una altíssima participació.

L’organització de la cursa va convidar la Selecció Catalana a prendre part d’aquesta prova. La participació ha servit perquè els joves esportistes de muntanya catalans puguin mesurar les forces en una de les grans del panorama mundial.

Fins al Livigno ha viatjat 5 corredors de la FEEC:  Els juniors  Ïu Net (Trail Xics Montseny), Jan Castillo (CE Moianès Independent), Jan Torrella(UEC Bagà) i Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) i la juvenil, Gabriela Lasalle (AE la Mitja del Castell) acompanyats pels técnics Fernando Rosa i Arnau Artés. 

La cursa de Livigno està dissenyada pel corredor Marco de Gasperi, i conté tots els ingredients de l’esperit skyrunning: 34 quilòmetres de distància, uns 2.600 metres de desnivell positiu i trams tècnics per sobre dels 3.000 metres d’alçada.

El corredors i corredores catalanes han participat en la distància de 17 Km amb 1.400m de desnivell, un recorregut 100% alpí i molt tècnic que sense cap mena de dubte ha afavorit el combinat català. Segons el tècnic Arnau Artés han trobat neu en els trams més alts però la selecció ha sabut córrer per sobre de tot gaudint d’aquest terreny.

Tres medalles per la Selecció que es fa un lloc al complet dintre del 10 TOP mundial.El junior Jan Torrella (UEC Bagà)i la juvenil Gabriella Lasalle (AE la Mitja del Castell). s’han fet amb la medalla d’or en les seves respectives categories.

Jan Torrella ha completat els 17 amb 1.400 per sota de les dues hores amb un temps de 1:46:18 prop de 3 minuts més ràpid que el jove italià, Alessandro Rossi que ha quedat cercat pels catalans ja que en l’ Ïu Net (Trail Xics Montseny) ha ocupat el tercer calaix en la categoria junior amb un temps de 1:50:53. Lasalle ha estat la millor fémina en la distancia curta amb un temps de 2:14:51 i entre les 20 millors a la general amb una 18 posició i a més de dos minuts de la segona clasificada, també la italiana Elisa Desco.

Jan Castillo i Martina Gonfaus també fan un molt bon paper acabant entre els deu millors i creuant l’arc de meta en setenta posició.