FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestre
Foto: Roger Mestre

Notícies - 31/03/2022

Trencacims, segona parada de la Copa Catalana de Curses per Muntanya

Paüls (Baix Ebre) acollirà la segona prova de la 20a Copa Catalana de Curses per Muntanya. La tradicional Trencacims arriba per començar a perfilar la classificació després de les dues primeres curses al sud del país.

La cursa presenta un recorregut espectacular pel Parc Natural dels Ports, amb zones força tècniques i trams de senders molt corredors.

La Trencacims de Paüls, organitzada pel Club Centre Excursionista Trencacims, repeteix dins del calendari de la Copa Catalana després de ser la cursa inaugural a l’edició de 2021.

Sota els acords de la música d’Electrica Dharma ‘La presó del rei de França’, els corredors i corredores sortidan aquest diumenge dia 3 d’abril. Els esportistes hauran de realitzar un exigent recorregut circular de 24km i 1.800 metres de desnivell positiu per diversos cims del Parc Natural dels Ports,  com la Mola Grossa, el Tossal d’Engrilló o la Punta de l’Aigua, sense oblidar el mític pas per la Finella.

La cursa estrenarà aquest any el segell petjada verda que distingeix aquelles proves que compleixen un protocol de respecte al medi ambient.

Des de l’organització s’estarà pendent en tot moment de les condicions meteorològiques que anuncien fortes ratxes de vent per fer sempre el recorregut més segur.

Natàlia Gonzàlez presentarà candidatura al lideratge

La Trencacims arriba amb un cartell ampli de corredors i corredores que optaran a la victòria final a la prova i que lluitaran per mantenir-se als llocs capdavanters de la Copa Catalana.

En categoria femenina Natalia Gonzàlez (AD Running Vigia) buscarà el lideratge de la Copa després del segon lloc que va aconseguir a la Cameta Coixa en l’estrena de la competició. La berguedana, Carla Esclusa (CQUIE), tercera a la general, i la bagenca, Núria Tarragó (FAES), quarta a la general, seran les principals rivals per a Natalia Gonzàlez mirant la classificació de la primera cursa.  A aquest trident cal sumar-hi Anna Fernàndez  (GE Oliana), cinquena a la general, Cèlia Balcells (CE Queralt), novena a la general i noms com els de Mesi Arcos (CM Sant Cugat), Núria Hospital (Cami dels Ibers Trail Running) o el retorn d’Anna Guirado (Trail Xics Montseny), totes elles candidates a la victòria final.

Torna la lluita entre Sergi Garcia i David Rovira

En categoria masculina Raul Butaci (CEP Cat Balaguer), cinquè a la general, serà un dels aspirants a sortir de Paüls com a nou líder de la classificació. Un dels màxims favorits però serà David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses), el del ripollès segon a la general de l’última edició de la Copa, no va començar amb massa bon peu a la Cameta Coixa on va aconseguir una novena posició. Rovira tindrà de gran rival novament a Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus). El campió de la Copa Catalana, torna a escena, després de no competir a la Cameta i ho farà buscant repetir el triomf que ja va aconseguir l’última temporada a Paüls.

Sergi Beltran (AE EKKE Lleida), sisè a la general, Roger Tarres (AE el Senderó), setè a la general, Genís Porqueres (CE l’Areny) que tanca el top 10 de la classificació actual o Marc Traserra (CE Sant Quirze), seran altres noms a tenir en compte.

Cal destacar novament el gran seguiment de la copa en categoria juvenil on Iu Net (AE Trail Xics Montseny) i Joana Planas (AE Trail Xics Montseny) dominen la classificació general.