Toti Bes i Núria Picas, campions de Catalunya de Curses d’Ultraresistència | FEEC

Notícies - 10/06/2014

Toti Bes i Núria Picas, campions de Catalunya de Curses d’Ultraresistència

Curses per Muntanya

Aquest cap de setmana la Cerdanya ha acollit la tercera edició de la Volta Cerdanya Ultrafons, que ha proclamat la manresana Núria Picas i el gironí Toti Bes Campions de Catalunya d’Ultraresistència. La cursa, organitzada pel Club Poliesportiu Puigcerdà (SE), ha començat a les 9 del matí de dissabte 7 de juny a Alp, des d’on s’han completat 87 quilòmetres amb 4.410 metres de desnivell positiu.

Després de 8 hores, 18 minuts i 15 segons de cursa, Toti Bes, de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, ha creuat la meta, perseguit per Gerard Morales, que ha arribat un minut més tard. El tercer lloc del podi masculí ha estat per Juan María Jiménez. Núria Picas, també de la Selecció Catalana i que ja era la gran favorita, ha creuat meta després de 9 hores, 49 minuts i 51 segons, per davant de Lola Brusau i Anna Macià.

Els serveis de Podobio, a la Volta a la Cerdanya Ultrafons

L’acord establert entre la FEEC i Podobio Sport Solutions va possibilitar la realització de les primeres cures podològiques als participants de la Volta a la Cerdanya Ultrafons, inclosa dins del calendari de competicions de la Federació com a Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència per Muntanya. Tots els federats tenen descomptes per a la realització de serveis d’exploracions biomecàniques i de “salut cardiovascular”.

La Cerdanya ha acollit quatre curses en tres dies diferents. Puigcerdà es va omplir de públic per presenciar l’entrega de premis, que va tenir lloc al costat del campanar i que va comptar amb la participació del president de la FEEC, Jordi Merino, per al lliurament del Campionat de Catalunya.

Quatre curses en un cap de setmana

Al mateix moment que els corredors anaven acabant la prova, s’entregaven els premis de les tres curses anteriors disputades al llarg del cap de setmana. El divendres, 6 de juny, va començar la Volta a la Cerdanya Ultrafons, de 214 quilòmetres i guanyada per Eugeni Roselló i Núria Bermúdez; la Volta Cerdanya Trail (87 quilòmetres). El dissabte, 7 de juny, enguany Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència del calendari de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, la cursa guanyada per Toti Bes i Núria Picas. El diumenge, 8 de juny, s’han disputat dues curses més: la Cursa de Muntanya Cerdanya (37 quilòmetres), guanyada per Mario Bonavista i Emma Roca; i la Cursa Popular de Muntanya Cerdanya (13 quilòmetres) guanyada per Marc Pérez i Júlia Font.