FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Les activitats culturals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya segueixen el seu camí. L’encesa de la Flama de la Llengua Catalana a la tomba de Pompeu Fabra a Prada (Conflent) ha significat el tret de sortida de la 55a renovació de la Flama de la Llengua Catalana que el dia 18 de febrer arribarà al Tossal dels Tres Reis i el 25 a Montserrat organitzada des del Club Muntanyenc L’Hospitalet.

La pròxima cita serà el 7 de març amb la primera de les activitats programades per a la 19a Diada Verdaguer Excursionista que aquest any anirà a càrrec de la Unió Excursionista de Vic.

En aquesta edició es proposen fins a deu dates a remarcar que aniran des d’aquest 7 de març fins al 20 d’octubre d’aquest 2024 i on es recordaran diferents aspectes de la vida de Mossen Cinto en diversos indrets on es relaciona la vida de l’escriptor. L’UE Vic ha preparat un programa molt extens i ple d’activitats obertes a tots els públics per seguir recordant la figura de Verdaguer.

El Motseny, Montgrony, la Mare de Déu del Mont, el Pic Verdaguer, la Pica d’Estats o l’Aneto (la maleïda de Verdaguer) són alguns dels escenaris on es realitzaran excursions literàries per part de la UE Vic.

El 16 de juny serà el torn de la 56a Festa de la Canço de Muntanya que en aquesta edició se celebrarà a Sant Feliu de Guixols (Baix Empordà) i serà organitzada des del Centre Excursionista Montclar d’aquesta localitat.

L’any, pel que fa a les activitats culturals de la FEEC, es tancarà al desembre, com és habitual, amb l’Aplec Excursionista dels Països Catalans.  Un aplec que en les pròximes setmanes es farà oficial on se celebrarà.

La FEEC segueix apostant pel seu compromís amb la cultura i la llengua del país i per la defensa de dos aspectes que segueixen intactes en l’ADN de l’excursionisme català.