FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: ElJoc
Foto: ElJoc

Notícies - 30/05/2023

Torna “la nostra copa” al Ripollès

Ripollès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Després d’una aturada llarga des del passat mes de febrer, aquest 4 de juny, torna “la nostra copa”.

La Molló Trail serà la segona prova de la competició degana de les Curses per Muntanya a Catalunya. La 21a edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya va començar a Pinell de Brai (Terra Alta) amb la disputa de la Cursa dels Biberons i ara creua pràcticament el país per enfilar-se per les muntanyes del Ripollès.

Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà) i Cèlia Balcells (CE Queralt) arriben com a líders a la prova de Molló, després d’emportar-se els primers 100 punts de la temporada a la Terra Alta.

La cursa ha de servir per a fer una primera tria de quins seran els corredors i corredores que lluitaran pel títol final de la Copa i agafarn el relleu de la Natàlia Gonzàlez (Running Vigia) i del Marc Ollé (GE Oliana).

La Molló Trail ha entrat aquesta temporada per primer cop a la Copa Catalana i sorprendrà a més d’un corredor i corredora pel seu traçat exigent i de paisatge plenament pirinenc.

Com ja va passar a la cursa dels Biberons, la Molló Trail també fa un cop d’ull al nostre passat com a país i a la nostra “trista” història contemporània. Aquesta cursa transfronterera rememorarà (entre corriols, boscos i rius) el camí que van fer molts homes i dones quan, al final de la Guerra Civil, es van haver d’exiliar a França. Amb una mirada nova i amb l’esperit de la memòria, la Molló Trail omple de vida els Camins de la Retirada.

Enguany, la cursa proposa 6 recorreguts. Per primera vegada en calendari de Copa Catalana, tindrem: 4,2 km (Infantil); 9 km (Cadet); 11 km (Juvenil); 15,6 km (Júnior) i les distàncies ja clàssiques absolutes de 21 km i 43 km. Els traçats discorren pels paratges de Molló, Santa Magdalena, Puig Moscós, Coll d’Ares, Espinavell i Setcases, en el sector més oriental del Parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Les inscripcions estan tancades complint els requisits establerts des del mateix Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i respectant en tot moment el ric entorn natural que acompanya la cursa.