FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/03/2015

Torna la Molina-Vallter Skimarathon, cursa open del calendari de competicions de la FEEC

Esquí de muntanya

Després de l’èxit en la primera edició, la Molina-Vallter Skimarathon, organitzada pel Club Excursionista de la Cerdanya-GREC, torna amb força. Per assegurar les millors condicions de neu de la prova que es disputa com a cursa Open dins del calandari de competicions d’esquí de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), s’ha avançat al dissabte 28 de març.

De moment ja ha confirmat la participació Clàudia Galicia, de l’Ski Club Camprodon. La polivalent esportista osonenca va guanyar l’any passat en categoria femenina, fent equip amb Anna Comet, de la Unió Excursionista de Vic. Qui lamentablement no podrà repetir victòria és Oriol Cardona, de l’Ski Club Camprodon, que va patir una lesió de lligaments a la darrera prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya.

La Molina-Vallter Skimarathon és una competició d’esquí de muntanya de llarga distància per equips, un format que la fa única als Pirineus. Uneix amb esquís les valls amb més tradició muntanyenca del Pirineu oriental: la Cerdanya, la Vall de Núria i la Vall de Camprodon, passant per tres cims de la talla del Puigmal (2.910 m), Noucreus (2.795 m) i Bastiments (2.883 m), acumulant més de 3.000 metres de desnivell positiu al llarg dels més de 40 km que té la cursa.

Les inscripcions ja són obertes i es poden fer per internet accedint a través de la pàgina web de l’organització http://www.skimarathon.cat. Hi ha temps fins el dia 25 per inscriure’s i, els 150 primers s’emportaran un forro polar Dynafit, patrocinador de la Molina-Vallter Skimarathon.

L’anterior edició del 2014

La Molina-Vallter Skimarathon va nèixer l’any passat, una cursa que van guanyar l’equip format pels germans Nil i Oriol Cardona, de l’Ski Club Camprodon, en categoria masculina, i la parella formada per Clàudia Galicia, de l’Ski Club Camprodon, i Marta Garcia, del Club Excursionista de Calldetenes, en categoria femenina.

Anteriorment s’havia organitzat durant dues edicions la Ceretana Ski de Muntanya: el 2012 entre la Molina i Masella i el 2013 al Puigmal. La bona acceptació de la cursa va animar l’organització a crear una competició de major magnitud, recuperant una cursa-travessa mítica que ha estat llegenda de l’esquí de muntanya a Catalunya i que trasllada al nostre territori les fórmules que tant èxit tenen als Alps, com la Mezzalama o la Patrouille des Glaciers.