FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera Foto: Pau Aguilera

Notícies - 01/04/2021

Torna la Copa Catalana de Curses Verticals amb la Sobrepuny

Berguedà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

L’11a Copa Catalana de Curses Verticals torna el 10 d’abril amb la 8a edició de la Vertical Sobrepuny de l’Associació Muntanyencs Berguedans després d’un any d’inactivitat per les restriccions a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19 i que van obligar a suspendre l’edició del 2020.

La prova, que destaca per la seva explosivitat, constarà d’un recorregut de 3,5km de distància i 800m de desnivell positiu acumulat amb inici a la Nou del Berguedà (Berguedà) i com a objectiu final el cim de 1.655m d’alçada de la muntanya berguedana Sobrepuny.

La Vertical Sobrepuny també comptarà amb una prova pels més joves, les categories Infantil i Cadet, i els quals es disputaran la Copa Catalana Infantil. La meta d’aquesta cursa també serà el cim del Sobrepuny però amb un recorregut més curt i amb menys desnivell. Aquest constarà de 2km de distància i 400m de desnivell positiu acumulat.

Una de les principals atraccions de la cursa d’aquest any serà el corredor Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) que va aconseguir el primer premi en el Campionat de Catalunya de la disciplina les dues darreres edicions, l’any 2018 i 2019, i que aquest any torna a participar.

Una copa, tres verticals

Aquest any, la Copa Catalana de Curses Verticals constarà d’un total de tres proves. Després de la Sobrepuny, la següent a formar part del calendari serà la Cara Amón, organitzada pel Centre Excursionista Alta Ribagorça, el 15 de maig. Com ja és habitual, els participants hauran de recórrer 4,7km i acumular 1.380m de desnivell positiu començant des de Barruera (Alta Ribagorça) i fins arribar al cim de les Roies de Cardet (2.450 metres).

Finalment, la prova que tancarà l’11a Copa Catalana de Curses Verticals serà la 6a Vertikalm del Grup Excursionista, Cultural i Alpinista (GECA), el 17 d’octubre. El circuit serà una ascensió fins al pic del Puigsacalm (1.515m) des del poble de Sant Privat d’en Bas (Garrotxa) de 5km de llargada i 990m de desnivell positiu acumulat.

L’Olla Vertical serà el Campionat de Catalunya de Curses Verticals

Per la seva banda, el Campionat de Catalunya de Curses Verticals se celebrarà el 12 de juny a la 5a Olla Vertical, germana de la mítica Olla de Núria. La cursa, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, comptarà amb un recorregut de 3.78km i 986m de desnivell positiu acumulat amb començament al Santuari de Núria (Ripollès) i fins a arribar a la meta ubicada al cim del Puigmal (2.909m).