FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/11/2018

Torelló arrenca amb un espectacle inèdit de muntanya

Cultura

L’espectacle inèdit Patagonia Dreaming inaugurarà aquest divendres 16 de novembre la 36a edició del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló. Amb la Patagònia com a eix vertebrador d’aquest festival, l’escenari del teatre Cirvianum de Torelló reunirà el viatger i escriptor Enric Soler Raspall, el realitzador de cinema suís Fulvio Mariani, el guia de muntanya italià Elio Orlandi, i els escaladors catalans Oriol Baró i Sílvia Vidal. Tots ells hi seran per explicar com és la Patagònia més inexplorada, dura, exòtica, remota i màgica acompanyats de projeccions inèdites i amb la conducció de l’acte a càrrec de l’alpinista Ferran Latorre i la periodista Marta Bosch. I és que aquest gran territori de l’Amèrica del Sud ha estat un dels escenaris més sorprenents de grans pel·lícules de cinema de muntanya des dels inicis d’aquest gènere.

Torelló es tornarà a convertir en l’epicentre del millor cinema de muntanya, aventura i etnografia des d’aquest divendres 16 fins al diumenge 25 de novembre. Dels 146 films presentats se n’han seleccionat 46 que es projectaran a la gran pantalla del teatre Cirvianum durant els 10 dies de certamen i optaran a guanyar la Flor de Neu d’Or de la 36a edició. El festival arriba amb la segona millor xifra de pel·lícules inscrites de la història i amb l’objectiu de potenciar els grans referents femenins. Per primera vegada, 4 de les pel·lícules que es projectaran estan dirigides i protagonitzades per dones, 4 més estan dirigides per dones i 5 més, protagonitzades per dones.

ATENCIÓ! La pel·lícula guanyadora es podrà veure projectada durant la sessió de clausura del Festival. Vols assistir-hi? Sortegem dues entrades! Estigues atent al nostre compte d’Instagram i participa-hi!

La Pagatònia a ulls de De Agostini

L’exposició central del 36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya també posarà la mirada a aquest paradís de l’Amèrica del Sud. A.M. De Agostini. Explorant Patagònia és el títol de la mostra que acollirà el foyer del teatre Cirvianum. Es tracta d’un recull de fotografies de pel·lícules i fotografies de l’arxiu del Museu Nacional de la Muntanya de Torí que a principis de segle el pare salesià Alberto Maria De Agostini va capturar durant la seva exploració en una part molt extensa d’aquest territori.

Aldo Audisio, Flor de Neu d’Honor

Enguany, el Festival retrà homenatge a la figura d’Aldo Audisio, que durant quatre dècades ha estat al capdavant del Museu Nacional de Muntanya de Torí. Audisio serà a Torelló per rebre la Flor de Neu d’Honor en mans del director Joan Salarich en l’acte de clausura, el 24 de novembre. El seu nom també forma part del passat i el present de la IAMF, la International Alliance for Mountain Film. Aquesta associació, de la qual ell n’ha estat coordinador, agrupa 24 festivals i entitats de tot el món dedicades a la divulgació del cinema de muntanya.