FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Grup Cavall Bernat
Foto: Grup Cavall Bernat

Notícies - 06/10/2022

Tivissa, escenari de la Trobada del Grup Cavall Bernat

Ribera d'Ebre Escalada esportiva Escalada Grup Cavall Bernat

El passat cap de setmana, dies 1 i 2 d’octubre, es va realitzar una trobada d’escaladors a Tivissa (Ribera d’Ebre) organitzada pel Grup Cavall Bernat. S’hi van reunir més de 150 escaladors de totes les edats i condicions, comptant amb la presència de noms tan destacats en aquest àmbit com són en Josep Manuel Anglada, en Jordi Magriñà i l’Óscar Cadiach, entre d’altres.

Les activitats van començar dissabte ben d’hora. Després d’un magnífic esmorzar de graella, els escaladors (els forans fent ús del llibre de ressenyes Escalades a Tivissa d’en Josep Enric Catellnou) van repartir-se per les nombroses zones d’escalada que hi ha al voltant de Tivissa. Els qui ho van preferir, van poder gaudir d’una excursió guiada per la serra que envolta bona part del municipi i que va finalitzar amb un dinar espectacular d’arròs negre al Càmping Alberg Tivissa, seu de l’esdeveniment.

A la tarda, una paella d’arròs negre esparava als escaladors després de la seva sessió d’escalada. Ja se sap que, a part de l’escalada, una altre cosa que tenen les trobades del Grup Cavall Bernat és que s’hi menja molt bé!

Després del sopar es va procedir a fer un merescudíssim homenatge a l’Óscar Cadiach i en Jordi Magriñà, escaladors, alpinistes i aventurers amb un espectacular currículum conegut per tots nosaltres. En Josep Massana, President del Grup Cavall Bernat i ànima de la trobada,va recitar un vers en honor del homenatjats i en Joan Huertos, Vicepresident tercer de la FEEC va cloure l’acte recordant aquella generació que, més enllà de grans gestes alpinístiques, va aconseguir que les fotos dels escaladors desbanquessin els futbolistes de les parets de les habitacions dels adolescents.

El diumenge al matí, després d’un altre gran esmorzar de graella, els escaladors es van tornar a repartir pels diferents sectors per tal de cremar tot el tiberi acumulat. A primera hora de la tarda es va concentrar tothom altre cop al Càmping per fer un dinar final amb un arròs de galeres.

Després del dinar es va fer un emotiu homenatge a la figura de l’Adolf Brull i Monner, traspassat el 2019. En Josep Manuel Anglada i l’alcaldessa de Tivissa, entre d’altres, li van dedicar unes paraules i la seva família en va recollir un recordatori d’homenatge. Posteriorment es va procedir a fer dos nous Cavallistes amb el ja tradicional acte de nomenament. Cafè i gotes van clausurar la trobada.