FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 23/10/2022

Títols i rècords a la Garrotxa

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya

En un marc segurament immillorable, a Oix (Garrotxa), en terra alta d’últimes pendents pirinenques i frontera de volcans, s’ha decidit la 20a Copa Catalana de Curses per Muntanya.

Dos noms propis els de Natalia González (AD Running Vigia) i Marc Ollé (GE Oliana). Una cursa, la Trepitja Garrotxa, i un diumenge amb canvis constants de temps i de tardor amb regust a estiu per decidir un títol que es va començar a dibuixar quan tot just començavem la primavera a les Terres de l’Ebre.

Set mesos més tard i amb sis curses de rodatge per tot el país, “la Nostra Copa” ha dictat sentència en un final digne d’una bona narrativa de suspens.

Veni, vidi … i nova victòria de Natalia González 

Natalia González ha estat un dels grans noms d’aquesta temporada. L’esportista barcelonina ha estat la dominadora de la competició amb el permís de la ja històrica, Núria Gil (CE l’Areny) que quan ha trepitjat la competició ha estat per sumar de cent en cent.

González n’ha tingut prou en emportar-se la victòria a Cames de Ferro i Aristot, en un tram decisiu de la temporada i en ser sempre la millor després de Gil per emportar-se el premi a la constància i a una bona temporada.

Natalia González ha posat la cirereta als pastís amb la victòria a la Trepitja Garrotxa i ha fet el seu “hat trick” particular amb tres victòries a la Copa i el campionat sota el braç. La líder ha dominat la cursa davant de les poques opcions que tenien encara Anna Pujol (CE Madteam) que ha estat quarta a la Garrotxa i Núria Floréncio (CE L’Areny) que ha tancat temporada tercera a la general.

Natalia Gonzalez i Georgina Gabarró s'abracen a la meta
Natalia Gonzalez i Georgina Gabarró s’abracen a la meta

Anna Fernàndez (GE Oliana), cinquena a la Trepitja Garrotxa i Núria Tarragó (FAES), tercera a la Trepitja Garrotxa, han estat les grans animadores de la competició i només les lesions les han deixat fora de poder lluitar també pels llocs de pòdium aquesta temporada.

González que debutava aquesta temporada a les Curses per Muntanya, només creuar la meta a Oix es va emportar l’abraçada de l’actual campiona, Georgina Gabarró (GE Oliana), que no es va voler perdre l’última cursa del campionat i va passar el simbòlic relleu a González.

El premi a la constància de Marc Ollé 

Una victòria a la Cames de Ferro (GECA), la cursa que segurament més s’adaptava a un especialista de la llarga distància i la muntanya exigent, va fer creure a en Marc Ollé que aquella primavera de la Vall d’en Bas el podia portar a fer-se amb el títol de campió de la Copa Catalana de Curses per Muntanya.

El de l’Anoia, sense pensar-ho, es va trobar de ple en la lluita per un títol que estava encaminant un pletòric Genis Porqueras (CE L’Areny).

Ollé va creure en les seves possibilitats i què podia superar a Porqueras. Cursa a cursa, a poc a poc, Ollé aniria retallant la distància amb el corredor tarragoní i finalment arribava a la Trepitja Garrotxa amb un grapat de punts d’avantatge a la general virtual.

Marc Ollé o Genís Porqueras un cara a cara amb esportivitat
Marc Ollé o Genís Porqueras un cara a cara amb esportivitat

Amb una cursa tàctica Ollé ha deixat finalment que Ivan Calvo (CEM la Cameta Coixa) s’emportés la victòria sense posar resistència en el tram final, sent conscient que arribant segon a Oix en tenia prou per assegurar el títol.

Per darrera d’Ollé, Josep Pagès (CE Maçanatenc) ha tancat el pòdium confirmant-se com un altre dels grans noms de la temporada i assegurant també el tercer lloc a la general de la Copa per darrere d’Olle i Porqueras.

En una cursa molt ràpida amb nou rècord per a Iván Calvo 1:54:27, que ha rebaixat en un minut i mig l’anterior registre d’Aleix Domènech, Ollé s’ha trobat còmode i sense haver de patir pel títol i només li ha quedat l’espineta de no poder superar a un Iván Calvo que a les zones planes del recorregut s’ha mostrat intractable.

Diego Arroyo (AE Matxacuca), quart, i Xavi Sebastià (Club Alpí Virtual), cinquè, han tancat el top 5 de la cursa de 23Km, just per davant de Genís Porqueras que ha estat sisè a la cursa garrotxina.

La Trepitja Garrotxa ha tornat a mostrar el seu habitual caràcter solidari en donar tota la seva recaptació a la fundació Albert Bosch. Aquest anys a més a més la Trepitxa Garrotxa ha estat inclosa dins la II setmana de l’Esport Català que s’ha celebrat a les comarques gironines.

Els premis d’aquesta 20a Copa Catalana de Curses per muntanya es donaran el pròxim 17 de desembre en un acte a Can Trona a la Vall d’en Bas.

Resultats 23KM

Resultats Junior i Juvenil 13KM

Resultats Cadets