FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marc Pinsach
Foto: Marc Pinsach

Notícies - 23/11/2023

Tignes, punt d’inici

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Com ja marca la tradició, la Savoia francesa ha estat el punt escollit un any més per a realitzar la primera concentració de la selecció catalana d’esquí de muntanya i del CTEMC. Sota la direcció de Marc Pinsach, un total de vuit esportistes s’han concentrat aquesta darrera setmana a l’estació hiverna de Tignes.

L’equip s’ha pogut entrenar amb una bones condicions de neu i amb l’exigència dels Alps per a començar a preparar la temporada. L’estada ha servit també per a retrobar-se amb companys i per a que aquells que no han estat convocats per a les primers proves internacionals amb la FEDME pugui estar preparats per la primera part de la temporada.

Fins a Tignes, Pinsach s’ha emportat als absoluts; Nil Cardona (Ski Club Camprodon), Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) i Claudia Tremps (AE Vidabona), als U23 del AE Mountain Runners de Berguedà; Ares Torra i Enric Baños i als U20; Gael Àlvarez(CE Mindundis Team), Gil Ruiz (UE Urgellenca) i Maria Butxaca (AE Mountain Runners del Berguedà).

La primera cursa de la selecció catalana i dels integrants del CTEMC serà  a Espot, en una prova de Copa d’Espanya, que per molts esportistes és un objectiu important per poder competir en curses internacionals. La prova d’Espot ha de disputar-se el 16 i 17 de desembre i les condicions actuals a Catalunya conviden a ser optimistes per a la disputa d’aquesta prova. Fins ara aquesta és l’única prova del calendari FEDME que s’ha fet pública.