FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pere Rullan
Foto: Pere Rullan

Notícies - 12/09/2019

Test d’alçada del CTCMC

Pallars Sobirà Curses per Muntanya

Després d’algunes concentracions de mitja muntanya, els components del CTCMC (Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya) s’han concentrat a la Vall Ferrera.

El joves corredors que dirigeix Pere Rullan han fet la seva primera estada d’alta muntanya on han aconseguit superar fins a tres cims superiors als 3.000m. El planter de les curses per muntanya ha realitzat l’estad al refugi de Vall Ferrera al municipi d’Àreu, des d’on han començat els diferents entrenaments que s’han realitzat.

Els nois i noies del centre de tecnificació han estat entrenant durant dos dies per l´exigent terreny d´alta muntanya que caracteritzen la Vall Ferrera, aconseguint fer quatre pics exigents en dues jornades.

En la primera sessió els membres del CTCMC van pujar al cim de Lavans de 2.896 metres, tot reseguint el Gr 11 per la vall de Baiau.

Després d´agafar forces i descansar al refugi de Vall Farrera, la segona jornada va arribar el que podríem etiquetar d’etapa reina, ja que pujant per la Vall de Sotllo van pujar els cim del Verdaguer 3.129 metres, la Pica d´Estats 3.143 metres i el Montcalm 3.077 metres, amb una jornada d’alta intensitat en aquest tram final de temporada.

Pere Rullan va seleccionar per aquesta concentració a 12 esportistes que van ser els escollits per a realitzar l’estada d’alta muntanya. Martina Gonfaus (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Berta Guitart (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Gael Álvarez (Club Esportista Mindundis Team), Jan Castillo (Club Excursionista Moianès Independent), Aniol Pujiula (Grup Excursionista Cultural i Alpinista – Lletissonada), Iu Jaume (Associació Esportiva i Cultural Capgirell), Ramón Caballeria (Grup Excursionista Cultural i Alpinista – Lletissonada), Sebastià Feliu (Associació Esportiva Pallars), Sergi Lladó (Centre Excusionista Vilassar de Mar), Sergi Cabeza (Club Excursionista Madteam), Carla Esclusa (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) i Lídia Criballés (UE Vic).