FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 03/06/2024

Tempesta de bones sensacions a la Reus-Prades-Reus

Caminades de resistència Excursionisme

El Circuit Català de Caminades de Resistència ha arribat al Baix Camp després de passar per Montserrat i el Montseny les últimes setmanes. La 27a edició de la Reus-Prades-Reus, ha fet bona la frase de “després de la tempesta, sempre bé la calma” i s’ha pogut veure una caminada que ha mantingut el seu alt nivell d’exigència i d’atracció en aquesta nova edició.
Tot i el fort aiguat de la nit abans la caminada s’ha desenvolupat amb molt bona temperatura i un terreny perfecte per a la pràctica de l’excursionisme. L’amenaça de pluja s’ha mantingut bona part de la jornada amb un cel tapat durant bona part del recorregut.
En total 725  persones han participat d’aquesta caminada que va penjar el cartell d’inscripcions esgotades dies abans.
La caminada ha portat als participants del Circuit Català de Caminades de Resistència a les comarques tarragonines i a les muntanyes de Prades.
El president de AEC REUS, Guifré Porqueres, ha destacat el paper solidari de la caminada que aquest any destinava part de les inscripcions a l’Associació de Familiars i Amics de Nenes Oncològics de Catalunya.
Després de la sortida des de les Piscines de Reus, els participants han superat un recorregut tècnic de 54,8KM i amb 2.950m dm+, abans de tornar a Reus i acaronar la meta de la capital del Baix Camp. Els participants també han pogut gaudir de serveis de fisioteràpia i fins i tot de música en directe a l’arribada.
La Reus-Prades-Reus, organitzada des de l’Associació Excursionista Catalunya de Reus (AEC Reus), és ja una clàssica del calendari català i recórrer llocs emblemàtics de la zona com el Coll de la Batalla, la Font del Roure, la Creu dels Noguers i el Coll de Capafonts abans d’arribar a Prades (940m d’altitud), el punt més alt del recorregut. De camí de tornada a Reus i abans d’acabar el recorregut, els caminants també han passat per La Febró, Vilaplana i L’Aleixar.
Els excursionistes  han recorregut gairebé 55 quilòmetres en el que ha estat la 15a prova del Circuit Català de Caminades de Resistència de les vint-i-quatre que marca aquest circuit aquesta temporada.