FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/12/2016

Tavascan acollirà unes jornades sobre seguretat hivernal

Formació

Un any més, l’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Centre Excursionista La Xiruca Foradada organitzen un cap de setmana sobre seguretat hivernal, els dies 14 i 15 de gener a Tavascan.

Com en edicions anteriors, dissabte es seguretat2durà a terme la jornada introductòria “Atenció, entres en terreny d’allaus!”, per part de l’Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus (ACNA). L’objectiu principal és conscienciar els participants del perill inherent i inevitable de la muntanya en condicions hivernals, així com també fomentar la formació de seguretat, treballar la planificació de les sortides i els bons hàbits en terreny d’allaus i introduir conceptes d’autorescat. La jornada està estructurada en dues hores a l’aula i sis sobre el terreny.

Enguany, com a novetat, es podrà participar en dos tallers el diumenge: Un de construcció d’iglús i bivacs d’emergències  amb l’objectiu d’aprendre les tècniques per passar la nit al ras, i un altre d’autodetencions. En aquest cas, l’activitat acabarà després de dinar.

Inscripcions

Tots els interessats en participar en aquestes jornades podran inscriure’s mitjançant aquest enllaç, fins al dia 5 de gener de 2017.

Al formulari d’inscripció s’haurà d’especificar a quina o quines activitats es vol participar, si es disposa de carnet federatiu i fer el pagament segons les activitats inscrites. Els participants hauran de portar el seu propi material i equipament: roba i calçat adequat, DVA, pala i sonda. En la convocatòria final, que s’enviarà uns dies abans de l’inici de l’activitat, s’especificarà si cal dur algun material més, així com els horaris i llocs de trobada.

Hi ha un màxim de 24 places i les jornades no es realitzaran si no s’arriba a un mínim de 8 inscrits.

Per a més informació podeu consultar la pàgina de la jornada de la secció de Formació la FEEC.