FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Centre Excursionista Taradell
Foto: Centre Excursionista Taradell

Notícies - 07/06/2021

Taradell tanca amb bona nota la segona prova del calendari de Marxa Nòrdica

Cerdanya Marxa nòrdica Entitats

Una trentena de persones han participat aquest cap de setmana a la segona edició de la Marxa pels Voltants de Taradell del Centre Excursionista Taradell (Osona). Aquesta és la segona prova a formar part del calendari de la 4a edició del Circuit Català de Marxa Nòrdica i que aquest any constarà d’un total de 15 proves arreu de Catalunya. L’any passat, a causa de la pandèmia només es va poder celebrar una de les proves del calendari, la Marxa Nòrdica de Prades, de les 14 previstes.

La Marxa pels Voltants de Taradell ha constat d’un recorregut circular de 14km de distància i un 200m de desnivell acumulat. La jornada ha començat amb una reunió informativa i una sessió d’estiraments guiada per tal d’escalfar motors abans de la caminada. El recorregut ha començat al centre del poble i s’ha dirigit cap a La Codina, masia inclosa a l’Inventari del Patrimoni Històric de Catalunya. L’itinerari ha continuat fins el terreny de la casa en ruïnes La rompuda i ha continuat fins a arribar al GR-2 que ha portat als participants al Coll de Taradell. Allà els caminaires han pogut descansar i agafar forces menjant coca de xocolata en un avituallament abans de continuar fins al mas històric de Gasala, on també es troba un dolmen prehistòric. Des d’allà ha partit l’últim tram de la marxa que els ha portat de tornada al poble de Taradell.

La caminada s’ha creat amb la intenció d’oferir als participants una experiència diferent en cada edició, ja que la zona on es realitza compta amb una gran riquesa natural i de patrimoni històric. Així doncs, aquest any la marxa ha comptat amb un recorregut nou i la intenció és que cada any el circuit sigui diferent.

Protocols de seguretat per la Covid-19

La marxa ha seguit els protocols de seguretat de la FEEC per evitar contagis de Covid-19. L’ús de la mascareta ha estat obligatòria en moments de concentracions de persones i les sortides s’han fet de manera esglaonada. Així també, els avituallaments s’han realitzat amb distàncies de seguretat, mascareta i amb els aliments empaquetats en racions individuals per evitar al màxim les manipulacions.

Propera parada, Caminada Marxa Nòrdica Cerdanya

La propera marxa a celebrar-se dins del Circuit Català de Marxa Nòrdica serà la Caminada Marxa Nòrdica Cerdanya el 13 de juny. La marxa de l’Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya comptarà amb dos recorreguts circulars diferents, un més llarg, de 11,5km de distància i 530m de desnivell acumulat, i un de més curt, de 7,km i 260m de desnivell acumulat. Els dos circuits, un per als més novells i l’altre per als més experimentats, partiran de Prullans (Baixa Cerdanya) i portaran als participants per indrets amb magnífiques vistes de la Cerdanya. Les inscripcions estan obertes fins al 10 de juny i es poden fer a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.